Apple’ın otonom aracıyla ilgili çalışmalar hala devam ediyor

Apple uzun zamandır elektrikli otomobillerle ilgili çalışmalar henüz bir sonuç vermezken, şirketin lansmanı 2026'ya ertelediği söyleniyor.

Elde edilen bilgilere göre Apple, elektrikli otomobil çalışmalarını henüz bitiremedi. Titan Projesi kod adlı EV’nin artık tamamen sürücüsüz bir makine olmadığına dair iddialar da bulunuyor. Peki gerçekten de durum böyle mi?

Apple’ın aracı yeni özerklikler sunabilir

Apple uzun zamandır elektrikli otomobillerle ilgili çalışmalar yapıyor. Fakat küçültme çalışmaları henüz sonuç vermedi. Buna ek olarak iddialara göre bu araç, geleneksel bir tekerlek ve pedallara sahip olacak ve sadece otoyollarda kendi kendine gidecek. Şirketin lansmanı da 2026’ya ertelediği söyleniyor.

Ayrıca aracın, otoyolda oyun oynayabileceğiniz ya da video izleyebileceğiniz kadar özerklik sunacağı ancak şehir sokaklarında ya da olumsuz hava koşullarında kontrolü ele almanızı isteyeceği de söylentiler arasında yer alıyor. Apple’ın eller serbest teknolojisini ilk başta Kuzey Amerika’da piyasaya sürebileceği ve zaman içinde erişimi genişletebileceği bilgisi de son derece önemli.

Apple rekabetli bir alana giriyor

Apple ise bütün bu söylentileri reddediyor ve konuyla ilgili olarak şunları aktarıyor:

‘Titan yıllardır geliştirme aşamasında ve çok sayıda gerilemenin yanı sıra büyük strateji değişimlerinden de muzdarip.”

Yönetici değişiklikleri ve işten çıkarmalar bu sürece yardımcı olmadı. Söylentilere göre şirket tam teşekküllü bir araç yapmaya geri dönse de Hyundai gibi markaların üretim desteğini almakta çok az başarılı oldu. Tam Seviye 5 özerklik hala pratik bir gerçeklik değil ve Waymo’nun robotaksisinin bile sadece Kaliforniya’da iyi havalarda çalışmasına izin veriliyor. Bir de yasal izinler biraz sorun yaratabiliyor. Eyaletler kendi kendine giden arabalara daha fazla açık olsa da genel halkın tamamen otonom araçları kullanmasına izin verecek bir çerçeve henüz mevcut görünmüyor. Yarı özerk bir tasarıma geçiş, daha şiddetli rekabete yol açabilir.

Tesla, uzun süredir Apple’ın ana rakibi olarak kabul edilirken, EV pazarı son yıllarda hızla büyümeye devam ediyor. Bu noktada Ford, Hyundai, Volkswagen ve Rivian gibi markaların hepsi yetenekli elektrikli sürüşler yapıyor. Apple kalabalık ve rekabetli bir alana giriyor. Bu yüzden de kazanacağının bir garantisini almak zorunda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu