Atasay iş analitiği konusunda IBM çözümlerini tercih etti

Atasay Mücevherat, Kurumsal Performans Yönetimi ve Bütçeleme&Planlama Projeleri için Intellium ve IBM Cognos’u seçti. 
IBM, Atasay Mücevherat’ın mevcut Kurumsal Raporlama ve İş Zekası, Analitik ve bütçeleme sistemlerini daha etkin hale getirmek için IBM Cognos ürünlerini seçtiğini duyurdu. Kapsamlı bir ürün seçim süreci sonrasında alınan bu kararda, IBM Cognos ürünlerinin iş ihtiyaçlarını karşılayan, esnek ve kolay kullanımlı kullanıcı dostu ara yüzlere sahip uygulamalar olmaları, modern teknolojik altyapıları barındırmaları, bunun yanında Intellium danışmanlık ekibinin de ihtiyaçları doğru analiz edip beklentileri karşılayan bir çözüm sunmaları önemli hususlar olarak belirtildi.
Atasay Kuyumculuk CIO’su Yunus Özdemir, “Atasay IT olarak başlattığımız Dijital Dönüşüm Programı ile Kurum olarak büyük bir dönüşüm içerisindeyiz ve 2015’ten itibaren bunun sonuçlarını almaya başlayacağız. Bizim amacımız; iç ve dış müşterilerimize, en iyi, en hızlı ve güvenilir teknolojik hizmet ve yenilikleri sunmaktır. Bunun için hedeflerimiz, kurumun tüm eko sistemimiz dahil olmak üzere ürün ve hizmetlerimizin kalitesini arttırmak, üretim, satış ve dağıtım kanallarımızın tamamını etkin kullanmak ve en iyi bilgi teknolojileri altyapısına sahip mücevherat firması olmak için çalışanların performansını artırmaktır. Bunları yapabilmek için hem sahip olduğumuz ve işlediğimiz veriyi çok daha iyi anlamlandırmalı ve hem de şirket genelinde daha doğru ve izlenebilir hedefler ile bütçe süreçlerini yürütmeliyiz. Kurum içi performans yönetimi sistemi sürecinin yönetimini ve bütçeleme&planlama sistemlerini daha etkin hale getirebilmek düşüncesiyle, IBM Cognos’un ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğini düşünerek, bu ürünün seçimini yaptık” dedi.

“Örnek bir çalışma olacak”

Proje danışmanlık uygulamasını yürüten Intellium Bilişim Teknolojileri firmasının Genel Müdürü Ali Kılıç, “Türkiye’nin en önemli mücevherat firmalarından Atasay Mücevherat ile ilk görüşmelere başladığımızda, kendilerinin Digital Dönüşüm Programlarında oluşturmuş oldukları “veriyi çok daha iyi anlamlandırma” vizyonu için sunmuş olduğumuz, IBM İş Analitiği çözümlerini seçmeleriyle, bizim kendileriyle çalışma şansı yakalamamız hem IBM hem de Intellium için önemli bir fırsat. Öncü ve önemli hedefleri olan bir kuruluş olan Atasay Mücevherat’ ta projeler tamamlandığında hem Atasay hem de IBM & Intellium için karşılıklı kazanımlar oluşturan örnek bir çalışma olacak diye düşünüyoruz” yorumunu yaptı.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu