Binlerce kullanıcı CrowdStrike güncellemesi nedeniyle mavi ekran hatası alıyor!

Dünya genelinde binlerce Windows kullanıcısı, mavi ekran (BSOD) hatası yaşıyor. Microsoft tarafından yayınlanan bir mesaja göre hata, yakın zamanda yayınlanan CrowdStrike güncellemesinden kaynaklanıyor.

Windows PC’lere gelişmiş siber güvenlik çözümleri de sağlayan siber güvenlik platformu CrowdStrike bir kesintiyle karşı karşıya. Türkiye, Hindistan, Japonya, Kanada, Avustralya ve diğer birçok ülkedeki binlerce kullanıcı bu sorundan etkilendi. Kullanıcılar, platformda BSOD hatasını bildirmek için X ve Reddit gibi sosyal medya platformlarına yöneldi. 

Dünya çapında yaşanan kesinti, Reddit kullanıcısı TipOFMYTONGUEDAMN’un CrowdStrike sunucularının kapalı olduğunu ve bir BSOD yani mavi ekran hatasıyla karşı karşıya olduğunu bildirmesiyle yayıldı. Kesintinin nedeninin ise Falcon’daki teknik bir hata olduğu belirtiliyor. CrowdStrike Falcon; uç nokta koruması, algılama ve yanıtlama, tehdit istihbaratı, olay yanıtlama, Windows güvenlik özellikleri ve güvenlik güncellemeleri ve yamaları gibi siber güvenlik çözümleri de sağlıyor.

Ne zaman düzelecek?

Hatayı gidermek için çalıştıklarını belirten CrowdStrike, destek ticket’ı açan kullanıcılara şu şekilde bilgilendirme yapıyor:

“CrowdStrike is aware of reports of crashes on Windows hosts related to the Falcon Sensor. Symptoms include hosts experiencing a bugcheck\blue screen error related to the Falcon Sensor. Our Engineering teams are actively working to resolve this issue and there is no need to open a support ticket. Status updates will be posted below as we have more information to share, including when the issue is resolved.”

Geçici çözüm

Destek ticket’ı açan kullanıcılara CrowdStrike tarafından geçici olarak şu çözümü uygulamaları tavsiye ediliyor:

1. Windows’u Güvenli Mod’da veya Windows Kurtarma Ortamı’nda başlatın
2. C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin
3. “C-00000291*.sys” ile eşleşen dosyayı bulun ve silin
4. Ana bilgisayarı normal şekilde başlatın

DownDetector‘e göre sorun yaşayan firmaların listesi ise şöyle:

GÜNCELLEME

CrowdStrike kullanıcıları, şirketin çözüm için güncelleme yayınladığını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu