Bulut bilişim tarafından desteklenen robotla ilgili hizmetler gelecek vadediyor!

ABI Research tarafından yayınlanan yeni rakamlara göre, bulut bilişim tarafından desteklenen robotla ilgili hizmetlerin yıllık geliri 2030 yılına kadar 157,8 milyar dolara ulaşacak.

Analist firması, henüz başlangıç ​​aşamasında olmasına rağmen bulut altyapısının robotlara olan değerinin, hem dağıtım (geliştirme, yapılandırma ve kurulum dahil) hem de işletim (bakım, analiz ve kontrol) için kilit nokta olduğunu söylüyor.

Mobil robotiklerin çok çeşitli sektörlerde yaygınlaşmasıyla birlikte, toplanan verilerin geniş bölümlerini saklamak, yönetmek ve robot bilişine güç vermek adına kullanılan daha gelişmiş algoritmaları eğitmek; bulut altyapısının hesaplama gücünden faydalanmayı gerektirecektir. Yeni nesil robot dağıtımları gittikçe daha mobil olacak, hücresel ve WiFi bağlantısına bağlı olacak, bağımsız olarak çalışmak için geniş veri yığınlarını tüketecek. Bunun için de performans, durum ve işlerlik için gerçek zamanlı ölçümler yoluyla etkili bir yönetime ihtiyaç duyacak.

Robot endüstrisinin bireysel araçlardan ve birimlerden filolara ve daha büyük sistemlere olan yolculuğu, IoT ekosistemine daha geniş bir şekilde dahil edilmesinden kaynaklanıyor. Bununla birlikte, robotların daha geniş IoT ekosisteminin bir parçası olarak cihazlara, bağımsız sensörlere ve sabit makinelere sığmasını önermek yanlış bir yaklaşımdır. Robotlar, çoklu sensörler ve son derece gelişmiş yapay zeka/makine öğrenimi yetkinlikleri ile gittikçe karmaşıklaşan sistemlerdir ve ayrıca diğer makinelere göre çok miktarda veri üreterek dünyada hareket etmeleri beklenmektedir.

Bulutun tek başına bu makineleri çalıştırmak için bilgi işlem gücü sağlayabileceğini öne sürmek, özellikle 5G’ye yavaş geçiş sırasında yetersiz kalıyor. Teknoloji şirketleri bunun yerine robotik işlem, veri işleme ve analiz söz konusu olduğunda niceliğe göre kaliteye odaklanan uyarlanabilir sınır bulut sistemlerini düşünmelidir.

Robotik işlemleri için Hizmet Olarak Robotik (RaaS) ve Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) geliri olarak tanımlanan bulut robotik fırsatı, robot endüstrisinin toplam değerinin %30’unu oluşturan 2019’daki 3,3 milyar dolardan, 2030’da 157,8 milyar dolara yükselecek. Bu, geliştiricilerin pazara gitme stratejilerini hızlandırmalarına ve son kullanıcıların, operatörlerin sürekli artan robot filolarına erişmelerine ve yönetmelerine yardımcı olma misyonlarını genişletmeye başlayan yeni girişimciler için büyük bir fırsatı temsil ediyor.

Bu yeni robot ekosistemi; değer zincirini yukarı taşıyan ve çözüm sağlayıcılar, sınıfının en iyisi yazılım çözümlerine odaklanan üçüncü taraf IoT ve bulut platformu sağlayıcıları ile CSP’ler haline gelen robot geliştiricileri tarafından yönetilecek.

Bulut robot teknolojisi, robotların yapabileceklerini artıran üstün navigasyon sistemleri geliştirme ve erişim ile ölçeklenebilirliği artıran yatay yenilikler gibi dikey yenilikler arasında bölünüyor. Bulut bilişim, robot endüstrisi için en önemli yatay yeniliği temsil ediyor. Bugüne kadar sürüye dayalı istihbarat gibi dikey yenilikleri daha da sağlayacak, otonom hareketlilik ve ileri düzey manipülasyonlar geniş ölçekte uygulanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu