Kadir Has Üniversitesi Girişimci İnovatif Liderler Takımı (GİLT), Cibali / Unkapanı kampüsünde “C-Level Only” adlı bir etkinlik düzenledi.
Yöneticilerin eğitim ve iş yaşamlarında edindikleri tecrübeleri ve karşılaştıkları sorunları katılımcılarla paylaşabilecekleri bir ortam hazırlayarak, katılımcıların kariyer seçenekleri hakkında bilgilenmelerini sağlamak ve onları yeni rotalara yönlendirmek amacı taşıyan etkinliğe şirketlerin C seviyesindeki yöneticileri katıldı. Farklı üniversitelerden yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı etkinlikte Yapı Kredi Yatırım’ın CEO’su Gülsevin Yılmaz, Monitise COO’su Fırat İşbecer, Vestel CMO’su Tunç Berkman, Defacto CFO’su Önder Şenol, Eczacıbaşı Holding CIO’su Levent Kızıltan ve Aslanoba Capital CTO’su Umut Gökbayrak kariyerlerini, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Yarattığınız değerden para kazanmanın zevkini tadın
Eczacıbaşı CIO’su Levent Kızıltan ise yaptığı sunumda başarının ortak bir reçetesi olmadığını, herkesin kendine özgür bir yöntemi olduğundan bahsetti. Sosyal ortamların gelecekte iş yapma modellerinin birer parçası olduğuna değinen Kızıltan, girişimcilikle ilgili olarak da şunları söyledi: “Girişimci olmanın en güzel getirisi, bir fikirden değer yaratmak ve ondan para kazanmak.”
Etkinliğin son konuşmacısı olan Aslanoba Capital CTO’su Umut Gökbayrak, başarısızlıklardan elde edilen kazanımların başarıyı getirdiğini vurguladı. Para veya terfi için değil zevk için çalışmak gerektiğini düşünen Gökbayrak, Türkiye’deki girişimcilerin en büyük sorununun aileden destek görmemek olduğunu ifade etti.
Eleştirileri kişisel almayın
6 oturumdan oluşan programda ilk olarak Yapı Kredi Yatırım’ın CEO’su Gülsevin Yılmaz konuştu. CEO olmanın bir formülü olmadığını belirten Yılmaz, “Şu an bulunduğum konuma gelene kadar 10-15 farklı iş kolunda tecrübe edindim, farklı şeyler yaptım. Genel müdür olmak için önce küçük hedefler koyup onlara ulaşmalısınız” dedi. Kurumsal alanda kariyer yapmanın zorluklarından da bahseden Yılmaz, “Bu alanda çalışacaksanız duygularınızı işe karıştırmamalısınız. Eleştirileri de kesinlikle kişisel olarak almayın. Kariyer yolu tek başına yürünen bir yoldur. Sizi etkileyecek çok şey olabilir” dedi. Kariyerde adım adım ilerlerken özel hayat ve iş hayatı dengesine de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, bunun için öğrencilere hobi edinmelerini önerdi.
Müşteri etkileşimi önemli
Yılmaz’dan sonra söz alan Monitise COO’su Fırat İşbecer ise şirketlerinin kurumsallaşma süreçlerini anlattı. Öğrencilere hedeflerini yayarak koymalarını ve üç ayda bir, altı ayda bir bu hedeflerine ne kadar yaklaştıklarını değerlendirmelerini tavsiye eden İşbecer, yurtdışı tecrübesinin de çok önemli olduğunu vurguladı: “Sadece stajla değil, Erasmus gibi programlarla yurtdışında deneyim kazanmaya çalışın.”
Üniversiteden mezun olduğunda ne yapacağını bilmediğini anlatan Vestel CMO’su Tunç Berkman, müdür olmaya odaklanılırsa mutsuz olunacağını söyledi: “Keyif almaya odaklanın. Geçmişe bakıp pişman olmayın, geleceği düşünüp çok kafa yormayın. Geçmişi değiştiremezsiniz, gelecekle ilgili de birçok değişkenle karşılaşacaksınız. Anınızı değerlendirin. Öğrencilik dönemini iyi geçirin. Daha çok okuyun, daha çok araştırın.”
CFO ne iş yapar, kimlerle çalışır gibi konulara değinen Defacto CFO’su Önder Şenol ise, finansta dengeyi korumak ne kadar önemliyse özel hayatta da bu dengenin korunması gerektiğini vurguladı. Çalışanlarında mağaza tecrübesine önem verdiğini ifade eden Şenol, “Ben de tezgahtarlık yaptım. Müşteri etkileşimi, onlarla bire bir iletişim insana çok şey katıyor. Sizi zorlayacak işler yapmak gelişmesini sağlıyor” dedi. GİLT’in etkinlikleriyle ilgili detaylı bilgiyehttp://www.khas.edu.tr/ ve giltakademi.com adreslerinden ulaşılabilir.