Canon, mimarlar ve iç tasarımcılara yönelik düzenlenen Architect&Work Fuarı’nda UV yazıcısı Arizona 1200 Serisi ile yapılan baskıları tanıttı.
Cam, seramik, deri, alüminyum, pleksi ve ahşap yüzeylere yapılan göz alıcı renklerdeki baskılar fuarda tasarımcılar ve mimarlardan büyük ilgi gördü
4 Kasım 2016 – Dünyanın baskı ve görüntüleme sistemleri devi Canon, mimarlar ve iç tasarımcılara yönelik düzenlenen Architect&Work Fuarı’nda tasarımcılara ilham verecek teknolojilerini tanıttı. Canon’un UV yazıcısı Arizona 1200 Serisi ile cam, seramik, alüminyum, pleksi ve ahşap yüzeylere yapılan göz alıcı renkteki baskılar tasarımcılar ve mimarlar tarafından büyük ilgi gördü.
Mimarların hayal gücüne bırakıyorlar
Özellikle tasarımcılar ve mimarların projelerinde kullanmak isteyecekleri her türlü yaratıcı malzeme üzerinde UV baskı yapabilen Arizona 1200 Serisi, geleceğin tasarımcılarına ilham kaynağı olacak. Canon Eurasia Geniş Format Yazıcıları İş Geliştirme Yöneticisi Tamer Kuş, fuardaki tanıtılan fotoğraf kalitesindeki uygulamalar için şöyle konuştu: “Fuarda sergilenen uygulamar Arizona Flatbat yazıcılarda üretildi. Boran Reklam ile yaptığımız işbirliğiyle burada her türlü farklı yüzeye (cam, seramik, ahşap, alüminyum, deri ve pleksi) uygulanan baskıları tanıtıyoruz. Arizona 1200 Serisi ile yapılacak baskıların mimarlar ve iç tasarımcılara ilham vereceğini ve hayal güçlerini sınırlamamaları gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Mimarlara yönelik yaptığımız ilk etkinlik olan Architect&Work’ta Arizona 1200 Serisi ile bir mimarın neler yapabileceğini göstermek istedik. Mimar ve tasarımcılara yönelik pazarda yeni olmamıza rağmen iddialı bir giriş yaptığımızı düşünüyoruz.”
Öne çıkan özellikleri:
– Opsiyonel açık Mavi ve açık Macenta renkleri kullanarak 6 renkli baskı desteği ile ödüllü Océ VariaDot™ gri tonlamalı baskı kalitesi
– Sert ortamlara yazdırma yeteneği ile gerçek düz yatak baskı
– Saatte 35 m2 ile Express mod baskı
– Üstün nokta yerleştirme ile Yüksek Çözünürlük baskı modu
– 125 x 250 cm veya 250 x 308 cm olarak iki farklı boyutta ve dört, altı veya sekiz renk kanalı ile üç yapılandırma
– Rulo Ortam Seçeneği ile 2,2 genişliğe kadar esnek ortamlara optimize baskı
– Otomatik Baskı Kafası Bakım Sistemi (APMS) ile el kullanılmadan yürütülen hızlı ve güvenilir baskı kafası temizleme
– Altı/yedi bölgeli vakum sistemi ile sert ortam standart boyutları için optimize edilmiş
– Hava basınçlı ortam hizalama pimleri ile sert medyanın kolay ve hassas beslenebilmesi
– Sürekli Yazdırma – Ortamın yüklenmesi/boşaltılması ile aynı anda yazdırma yeteneği için çift kaynaklı ve bağımsız vakum sistemleri (XT modeller)
– Adımla-ve-Tekrarla, ayna ve toplu iş tanımlama gibi gelişmiş operatör paneli işlevselliği.