GPT-4 ve ChatGPT-3.5: Fark nedir?

Şirketin metin oluşturma teknolojisi, GPT-4 adı altında sürüm 4'e yükseldi.

Yapay zekada büyük ilerlemeler sağlayan ChatGPT’nin yeni ve geliştirilmiş bir sürümü GPT-4, Mart ayında kullanıma sunulmuştu. Peki GPT-4 ve ChatGPT-3.5 arasındaki fark nedir? Ödeme yapmaya değer mi? Bilmeniz gerekenleri yazımızın devamında anlattık.

OpenAI’nın metni otomatik olarak oluşturan Doğal Dil Oluşturma (NLG) aracı ChatGPT, 2022’nin sonlarında teknoloji dünyasını kasıp kavurdu (tıpkı Dall-E görüntü oluşturma yapay zekasının o yılın başlarında yaptığı gibi). Artık şirketin metin oluşturma teknolojisi, GPT-4 adı altında sürüm 4’e yükseldi. Peki yeni teknolojiyi henüz kullanabiliyor musunuz?

GPT4’teki yenilikler neler?

OpenAI aslında neredeyse beş yıldır GPT sürümlerini yayınlıyor. İlk kez 2020’de kamu kullanımına sunuldu ve diğer büyük isimlerin (sonunda OpenAI’ye yatırım yapan Microsoft dahil) yapay zeka duyurularını teşvik etti.

TechTarget, parametreleri “büyük bir dil modelinin, metin oluşturma gibi bir problem üzerindeki becerisini tanımlayan parçaları” olarak tanımlıyor. Temel olarak modelin öğrendiği şey bu. GPT-1’in çalışılacak 117 milyon parametresi vardı, GPT-2’nin 1,5 milyar parametresi vardı ve GPT-3 175 milyar parametreyle 2021 yılının Şubat ayında geldi. ChatGPT Kasım 2022’de halka sunulduğunda teknoloji 3.5 sürümüne ulaşmıştı. Yani ChatGPT’nin ücretsiz sürümünü kullanıyorsanız bir süre daha GPT-3.5’i kullanıyor olacaksınız.

GPT-4’ü nasıl deneyebilirim?

ChatGPT hızla popülerleştiği için bu, sunucu kapasitesi sorunlarına neden oldu. Bu nedenle OpenAI’nın teknolojinin ücretli bir sürümünü sunması uzun sürmedi. Bu da işleri pek yavaşlatmadı; ChatGPT (hem ücretli hem de ücretsiz sürümler) sonunda Bing arama motoru kadar web trafiği çekti. Cio Update olarak araştırmamızı yaparken, temel ChatGPT’nin kapasiteyi aştığı anların hala yaşandığını öğrendik.

Ücretli sürümün adı ChatGPT Plus (veya ChatGPT+). Maliyeti aylık 20$. OpenAI, Şubat ayı başında Plus pilot uygulamasına başladı (10 Şubat’ta küresel hale geldi); ChatPGT+ artık insanların temel GPT-4 teknolojisine erişmesinin birincil yolu.

Öncelikle ücretsiz bir OpenAI hesabına ihtiyacınız var. Ardından menüdeki Plus’a Yükselt bağlantısını arayın. ChatGPT+’ın ortadan kaldırması gereken şeylerden biri olan kapasite sorunu varsa oturum açamayabilirsiniz.

ChatGPT 20 dolar
ChatGPT 20 dolar

ChatGPT+ 20 dolar ödemeye değer mi?

OpenAI tarafından sunulan istatistikler etkileyici. Şirket, GPT-3.5 ile GPT-4’ü karşılaştırdığında, GPT-4’ün, istemlere teknik olarak izin verilmediğinde yanıt verme olasılığının %82 ​​daha düşük olduğunu ve yapay zeka terimleriyle “halüsinasyonlar” olarak adlandırılan gerçekleri uydurma olasılığının da %60 daha az olduğunu söylüyor. (Ayrıca, kâr amacı gütmeyen Hizalama Araştırma Merkezi tarafından yürütülen testlerde GPT-4, TaskRabbit’te gerçek bir insanı atlatarak, sosyal mühendislik yapmayı başardı.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu