Çin 6G için tarih verdi

Çin hükümeti tarafından desteklenen bir endüstri kuruluşu, 6G hakkında kısa bir süre önce bir tanıtım kitapçığı yayınladı. Kitapçıkta, yeni nesil mobil ağ uygulamaları ve potansiyel anahtar teknolojilerinin gelişimi hakkında bilgiler yer aldı.

Teknik incelemede 6G ağının, 5G mobil ağların en yüksek hızlarından 10 kata kadar daha yüksek hızlar sunabileceği belirtildi. Bir GlobalTimes raporu ise bütün sanayi için net bir rehber çıkartılan ve hatta 6G için araştırma ve geliştirme planı üzerinde bir başlangıç sundu. Afişte vurgulanan en dikkate değer yönlerden biri, Çin’in 2030 yılına kadar teknolojiyi ticari olarak piyasaya sürme hedefleriydi.

Başka bir deyişle, bu aynı zamanda Çin ile ABD arasındaki başka bir teknoloji yarışına da işaret ediyor. ABD, gelecek nesil için telekomünikasyon endüstrisinde Çin’i yakalamaya çalışsa da mevcut 5G neslindeki liderliği nedeniyle muhtemelen 6G döneminde tekrar lider olacaktır. Bu aynı zamanda Çin’e yeni nesil telekomünikasyonun küresel teknolojik ve ekonomik etkilerini yeniden şekillendirmek için daha fazla potansiyel sağlayacaktır.

Kitapçıkta 6G hizmetlerinin üç büyük yeni gelişim eğilimine de sahip olacağı açıklandı. Sürükleyici bulut XR, holografik iletişim, duyusal ara bağlantı, akıllı etkileşimli iletişim, dijital ikizler ve küresel kapsam gibi sekiz iş uygulaması senaryosunun yanı sıra sürükleyici, akıllı ve evrensel bir boyut içeriyor. Bir China Mobile araştırma personeli de GlobalTimes’a telekom operatörünün potansiyel spektrum seçimleri olarak terahertz dalgalarını ve görünür ışığı test ettiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu