Bloomberg raporuna göre, Çinli teknoloji devinin satışları, 400 milyon dolar değerinde 30 yıllık yeşil tahvil içeriyordu. Diğer 800 milyon dolar ise 10 yıllık tahviller içindi. Konuya yakın kaynaklara göre şirket, borçlu Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan da 1,2 milyar dolar satış kotası almıştı. Şunu hatırlatalım; markanın hamlesi, Çin’in büyük yerli teknoloji firmalarının etrafındaki dizginleri sıkılaştırmasından dolayı gerçekleşti.
2020’de şirket, çeşitli menkul kıymetlerin satışından yaklaşık 5 milyar dolar toplamıştı. Ayrıca, bu yılın başında temel akıllı telefon işinde de güçlü bir büyüme bildirdi. Ancak şimdi, şirketin kendi elektrikli aracını da üretmeye çalıştığına dair raporların ortaya çıkmasıyla birlikte, firma tüketici elektroniği ürünlerinin ötesine geçmeyi hedefliyor gibi görünüyor. Xiaomi kısa süre önce yeşil tahvil gelirleri için yeni projelerin temiz ulaşım ve yenilenebilir enerji içerdiğini belirtti.
Çin hükümeti bilindiği gibi daha önce Ali Baba Group’a da benzer baskılar kurmuş, ardından yüklü miktarda ceza kesmişti. Çin’in firmalara bu baskıları ilk değil son da olmayacak. Hükümetin baskıcı politikaları nedeniyle firmalar büyük yaptırımlara maruz kalıyor.