Citrix'in buluttaki iddiası Workspace Cloud

Citrix, Florida’nın Orlando kentinde düzenlediği Synergy Kurumsal Mobilite etkinliğinde, Citrix Workspace Cloud çözümünü tanıttı. Bu yılın başında gerçekleştirdiği Summit 2015’te ipucularını verdiği Workspace Cloud, kendi veri merkezinde ya da bulutta kurulu olan uygulamalara uzaktan erişilebilmesini sağlayarak mobil bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlıyor.
Bulut tabanlı yönetim platformunu “ısmarlama IT – on demand IT- anlayışının geleceği” olarak yorumlayan Citrix Bulut Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jesse Lipson, insanların tek bir bilgisayara bağlı kalmaksızın uygulamaları ve verilerine erişebilmek istediği ve Workspace Cloud’ın da bunu sağlayarak altyapı yönetimini basitleştirdiğini söyledi.
Workspace Cloud’ın yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Ancak çözüm test kullanımına sunuldu. İsteyenler çözümü buradan test edebilirler.

36 binden fazla uygulama taşındı

Citrix Synergy 2015, Citrix’in önümüzdeki dönemde iddialı olduğu ürünlere getirdiği yeniliklerin resmi olarak tanıtıldığı etkinlik oldu.
Açılış konuşmasını Citrix CEO’su Mark Templeton’ın yaptığı Citrix Synergy etkinliğinde Citrix’in ünlü uygulama ve masaüstü sanallaştırma çözümleri XenApp ve XenDesktop için duyurular yapıldı. Citrix, XenApp 6.5 için Feature Pack 2 güncellemesini duyururken, uygulamanın kullanım süresini 2017’e uzattı.
“Müşterilerimiz 2017’de XenApp ve XenDesktop 6.5’ten 7.6 versiyonlarına geçme planları yapıyor” diyen Templeton, Citrix Project Serenity platformunu bu nedenle sunduklarını belirtti. Betası sunulan Project Serenity sayesinde şimdiye kadar 36 binden fazla uygulamanın XenApp 7.6’a taşındığı açıklandı.
XenApp ve XenDesktop yeniliklerinde performans ve güvenliği artırma iddiasının yanı sıra Windows, Mac ve Linux cihazlarına getirdiği Microsoft Lync 2013 desteği ile dikkat çekiyor.

Citrix’in sanal dünyaya açılan kapısı yenilendi

XenServer 6.5 için ise SP1 güncellemesi tanıtıldı. Sanal bir veri merkezi yaratılmasını sağlayan bu çözümün açık kaynak versiyonu ücretsiz olarak sunulurken, standart versiyonunun kurulum başı fiyatı 625 dolardan, kurusam versiyonu ise kurulum başına 1250 dolardan sunuluyor.
Citrix’in sanal dünyasına açılan kapı olan Citrix Receiver yenilenirken, uygulama artık Linux’a native şekilde yüklenebilecek.
Citrix, ayrıca, NetScaler SDX için yeni işbirliklerini duyurdu. İşbirliğine gidilen markalar arasında IBM, IBM’in iştiraki Softlayer ile Cisco yer alıyor. Templeton, Cisco’nun NetScaler alanında stratejik iş ortağı olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

İnovasyon ödülü havayolu şirketinin

aer lingusCitrix, Synergy etkinliğinde bu yıl 10’uncusu verdiği inovasyon ödülünün sahibini de belirledi.  Bu yıl finale kalan şirketler arasında Amerikalı beyzbol takımı Marlins, Avusturalyalı inşaat şirketi John Holland, Amerikalı enerji şirketi Exelo ve İrlandalı havayolu şirketi olan Aer Lingus yer alıyordu ve ödülü alan Aer Lingus oldu.
Havayolu şirketi her yıl 10.6 milyon kişiyi taşıyor. Citrix çözümlerini kullanarak güvenli ve sektör uyumlu kurumsal mobilite çözümü sağlayan Aer Lingus, çalışanlarının memnuniyetini artırdı ve bu da yansımasını müşteri memnuniyeti artışında bulundu.
Aer Lingus, Citrix’in mobilite, sanallaştırma, network ve bulut çözümlerini kullanarak iş ortamını dönüştürmesi nedeniyle inovasyon ödülüne layık görüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu