Tedarik zinciri yöneticileri, koronavirüs gibi kriz zamanlarında üretim seviyelerini korumak için çalışan güvenliğini riske atmak zorunda değil; depo otomasyonu ile bu sorunu çözmek mümkün.
Çalışan güvenliği açısından üreticiler, pandemi sürecinde zor bir gerçekle yüzleşmek zorunda kaldı. Personelin sağlıklı kalmasının en iyi yolu ise işyerindeki çalışan sayısını azaltmak oldu. Bununla birlikte bu strateji, şirketler için her zamankinden daha kritik olan üretimi doğrudan engelliyor. Bu faktörler, olası bir çözüm olarak otomatik teknolojilere ışık tutuyor.
Otomasyon tedarik zinciri süreçlerini değiştiriyor
COVID-19 dönemi, üreticilerin otomatik teknolojinin uygulanmasına daha fazla baskı yapabilecek kadar ciddi olmuştur. Birçok lojistik uzmanı, otomasyonun pandemi sonrası dünyada sosyal mesafeyi normalleştiren başrolü oynayacağı konusunda hemfikirdir.
Otomatik teknolojilerin iş değeri
Günümüzün otomatik robotları ve makineleri o kadar gelişti ki artık bağımsız çalışabiliyorlar. Aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca otomatik seçenek olsa da, kuruluşların COVID-19’un yayılmasını önlemesine ve tedarik zinciri süreçlerini uzun vadede optimize etmesine yardımcı olabilecek teknoloji olarak forkliftlere, 3D baskıya ve robotlara işaret edeceğiz.
Forkliftler: Üreticiler, mobil araçların otonom versiyonlarını satın alarak 12 ila 18 ayda pozitif yatırım getirisi görebilir.
3D baskı: Eklemeli üretimi olarak da bilinen 3D baskı, depolarda ve lojistik süreçlerinde kullanılabilir. 3D yazıcılar, bulut teknolojisinin tasarımları depolamasına ve parçaları yerinde üretmesine izin veriyor.
Robotlar: Depolar; temizlik robotları, mobil toplama robotları ve işbirlikçi özerk mobil robotlar dahil olmak üzere robotları kullanabiliyor. Bu makineler, COVID-19 nedeniyle personel için çok tehlikeli kabul edilen tekrarlanan depo işlerini yaparak üreticilerin bu gibi zor dönemlerde talepleri karşılamasına yardımcı oluyor.
Hastaneler, marketler ve restoranlar da yüzeyleri dezenfekte etmek için robot kullanıyor. Kimyasal püskürtücüler ve ultraviyole ışığın yardımıyla otonom robotlar, alanları sterilize ederek COVID-19 tehdidini ortadan kaldırıyor. Üreticiler ve diğer lojistik şirketleri, şu anda ve gelecekte depoları ve diğer tesisleri derinlemesine temizlemek için bu robotlara yatırım yapabilirler.