CrowdStrike CEO’su tarihi IT kesintisi hakkında ifadeye çağrıldı

Şirketin müşterileri ve düzenleyiciler, neyin yanlış gittiğine dair daha ayrıntılı bir açıklama bekliyor.

ABD Temsilciler Meclisi liderleri, CrowdStrike CEO’su George Kurtz’ü, dünya genelinde büyük bir teknoloji kesintisine yol açan siber güvenlik şirketinin rolü hakkında ifade vermeye çağırdı. Bu kesinti, havayollarını bankaları ve hastane sistemlerini devre dışı bıraktı ve birçok hizmeti etkiledi.

CrowdStrike, bu hafta yaptığı açıklamada, cuma günü yaşanan olayda küresel aksamalara neden olan milyonlarca bilgisayarın “önemli bir kısmının” yeniden çalışır hale getirildiğini belirtti. Ancak şirketin müşterileri ve düzenleyiciler, neyin yanlış gittiğine dair daha ayrıntılı bir açıklama bekliyor.

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi’ne liderlik eden Cumhuriyetçiler yaptıkları açıklamada, bu soruların yakında yanıtlanmasını istediklerini belirtti. Tennessee’den Temsilci Mark E. Green ve New York’tan Temsilci Andrew Garbarino, Kurtz’e yazdıkları mektupta, “Stakeholderlar ile CrowdStrike’ın koordinasyonunu ve yanıtını takdir etsek de tarihteki en büyük IT kesintisi olarak nitelendirilen bu olayın büyüklüğünü görmezden gelemeyiz.” ifadesini kullandı.

CrowdStrike tarafından müşterilerine gönderilen hatalı bir yazılım güncellemesi, cuma günü havayollarını, bankaları, hastaneleri ve diğer kritik hizmetleri kesintiye uğrattı ve Microsoft’un Windows işletim sistemini çalıştıran yaklaşık 8.5 milyon makineyi etkiledi. Bu sorunu çözmek genellikle şirketin IT ekibinin etkilenen makinelerdeki dosyaları manuel olarak silmesini gerektirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu