Mastercard’ın bir araştırmasına göre tüketiciler, COVID-19’un getirdiği kısıtlamalar devam ettikçe alışverişlerinde temassız kart ödemelerine yöneliyor.
Mastercard tarafından yapılan bir tüketici anketi, tüketicilerin önemli bir çoğunluğunun Şubat ve Mart aylarında temassız ödeme teknolojisini kullandığını gösterdi. Dünya çapında yapılan ankette insanların % 79’u güvenlik ve temizliğe dikkat ederek temassız ödeme yöntemini kullandıklarını belirtti.
Mastercard’ın anket sonucuna göre global olarak katılımcıların %46’sı güvenlik ve kolaylık avantajı nedeniyle temassız kartları cüzdanlarının üst kısmına taşıdı. Öte yandan COVID-19, nakit kullanımı ile ilgili endişeleri arttırırken sağladığı güvenlik ve gönül rahatlığı nedeniyle temassız ödeme hakkında olumlu algılara yol açtı. Ankete katılanların % 82’si temassız ödemeyi daha güvenli bir yol olarak görüyor. Temassız ödemelerin bir diğer kolaylığı ise diğer yüz yüze ödeme yöntemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olmasını ve müşterilerin mağazalara daha hızlı girip çıkmalarını sağlamasıdır.
Mastercard verileri küresel ölçekte, 2020’nin ilk çeyreğinde temassız işlemlerin %40’tan fazla büyüdüğünü ortaya koyuyor. Değişen davranışları ve tüketici ödeme tercihlerini güçlendiren Mastercard bu süreçte küresel olarak marketlerde ve eczanelerde temassız işlemlerde iki kat daha hızlı artış gördü. Tüketicilerin daha odaklı bir şekilde alışveriş yaptığı bu sürdürülebilir dönemde söz konusu teknolojiyi benimseme, daha yerleşmiş olduğu pazarlarda temassız kullanımı güçlendiriyor ve yeni pazarlarda kullanımı teşvik ediyor. Bu eğilime göre de pandemi bittikten sonra insanların %74’ü temassız ödeme yöntemini kullanmaya devam edecek.
Geçtiğimiz ay Mastercard Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik, Kanada, Latin Amerika ve Karayipler olmak üzere dünya çapında 50’den fazla ülkede temassız ödeme limitlerini artırma taahhütlerini açıklamıştı. Limit artışları, Mastercard’ın COVID-19 krizi sırasında tüketicilerin, tüccarların ve küçük işletmelerin güvenli bir şekilde ödeme yapma, ödeme alma ve işlemleri sürdürme kaynaklarına sahip olmalarını sağlama çabalarının bir parçasıydı.