E-GÜVEN Akademi ve Kadir Has Üniversitesi 26 Kasım ve 3 Aralık tarihlerinde 12 saatlik ücretsiz E-Dönüşüm Sertifika Programı düzenliyor.
Çalıştıkları kurumlara e-dönüşüm konularında liderlik etmek isteyen bireylere alanındaki uzman isimlerin eğitim vereceği programda, e-dönüşüm stratejilerine ve uygulamalarına ilişkin pek çok başlık yer alıyor. E-dönüşümle ilgili en doğru ve güncel bilgilerin aktarılacağı sertifika programında bu alandaki son gelişmeler ve dünyadan başarılı örnekler katılımcılarla paylaşılacak.
E-GÜVEN’in bu yıl ikincisini düzenleyeceği E-Dönüşüm Sertifika Programı, alanındaki uzman isimler tarafından katılımcılara, sektördeki gelişmelere paralel olarak önemi daha da artan e-dönüşüm stratejileri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi vermeyi amaçlıyor.
26 Kasım ve 3 Aralık 2016 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan sertifika programı, iki hafta sonu boyunca toplam 12 saat sürecek. Herkese açık ve ücretsiz olan programa e-dönüşüm öğelerini şirketlerinde konumlandırmak isteyen profesyonellerin, e-dönüşüm alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışmayı düşünen öğrencilerin ve kamu kurumu çalışanlarının katılımı bekleniyor. E-GÜVEN E-Dönüşüm Sertifika Programı katılımcıları, e-dönüşümün temel unsurlarından, dijital IQ ve siber güvenliğe kadar kapsamlı bir alanda eğitim alacaklar.
Her geçen gün önemi artan ve yaygınlaşan e-dönüşüm sürecine katkıda bulunmayı amaçladıkları sertifika programı ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun şunları ifade etti:
“Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz E-Dönüşüm sertifika programı ile maliyetleri azaltan, zamandan kazandıran ve çevreci çözümler yaratan e-dönüşümü daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyoruz. Programa katılacak olan kişiler e-dönüşüm kavramını ve e-dönüşümü oluşturan alt başlıkları alanındaki uzmanlardan öğrenecek.”
Hem kamuda hem de özel sektörde temelinde e-imza olan uygulamalarla birlikte e-dönüşüm sürecinin gelişimine devam ettiğine dikkat çeken Orhun: “Kamunun dijitalleşme sürecinde artık hayatımıza giren e-fatura, e-defter, mali mühür gibi çözümler şirketlerde yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Özel sektördeki hızlı rekabet ortamında ise şirketler giderek daha dijital hale gelirken; öne geçmek isteyen her ölçekte firma e-dönüşümü öncelikli yatırım kalemi olarak görüyor. Bu doğrultuda şirketler mevcut personellerini geliştiriyor; işe alımlarda da çalışanın konuyla ilgili donanımlı, gelişen teknolojiye uyum sağlayabilecek ve şirketi ileriye taşıyabilecek yeterlilikte olmasına dikkat ediyor” dedi.
Bilgi teknolojileri sektörü büyüyor
Orhun, TÜBİSAD “Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü 2015 Yılı Pazar Verileri” ne göre bilgi teknolojileri sektörünün 2015 yılında 27,4 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştığını bilgisini vererek “Dahil olduğumuz Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörünün 2015 yılında bir önceki yıla göre istihdamı yüzde 2,2 artarak 113 bin kişi oldu. Bilgi Teknolojileri kategorisi ise toplam sektör içinde yüzde 66 pay ile 74 bin dört yüz kişiyi istihdam etti.
Rakamlar her geçen yıl yükselen bir ivme gösteriyor. Bizim de bu doğrultuda E-GÜVEN Akademi ile amacımız, sektörün öncelikli konularından biri olan e-dönüşüm hakkında bireylerin ve kurumların bilgi birikimini artırmak ve kullanımı da yaygınlaştıracak düzeyde etkili bir eğitim verebilmek” dedi.
E-GÜVEN E-Dönüşüm Sertifika Programı’nın eğitmen kadrosunda sektörün önde gelen isimlerinden E-GÜVEN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gönç, E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, Gelir İdaresi Başkanlığı Yetkilisi, MOSO Technologies Genel Müdürü Cüneyt Çerkez, BTS&Partner LLM Batu Kınıkoğlu ve Erdem Aslan, TNB KEP Genel Müdürü Duygu Yantaç, e-LOGO Genel Müdürü Cahit Güvensoy BİZNET Genel Müdürü Onur Arıkan bulunuyor.