Elektrikli Opel Astra Türkiye’de satışa sunuldu

Opel, 2028 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli araç üretmeyi hedefliyor.

Elektrikli Opel Astra, sonunda Türkiye’de satışa sunuldu! Opel, Mokka ve Corsa’nın ardından şimdi Astra’nın tamamen elektrikli bir versiyonunu piyasaya sürerek, 2028’de Avrupa’da tamamen elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Bu haberimizde Opel Astra Elektrik modelinin özellikleri ve fiyatı hakkında tüm bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

Opel’in yeni Astra Elektrik modeli, şık bir tasarım anlayışını benimsemiş durumda. Bununla birlikte keskin hatlara sahip olan bu araç, otomobil tutkunlarını etkileyen bir görünüme sahip. Ayrıca elektrikle çalışan bir model olması, çevre dostu bir araç olduğunu gösteriyor. Bu zaten şirketin “Şimdiye kadar ürettiğimiz çevre dostu Astra ile tanış.” cümlesiyle vurgulanmış durumda.

Elektrikli Opel Astra, 10 inç büyüklüğündeki bir multimedya ekranına sahip. Bu ekran, üç boyutlu bir navigasyon sistemi ve sürücülere daha akıllı bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca, Apple CarPlay ve Android Auto gibi özelliklerle multimedya ekranına bağlanmak mümkün.

İşte yeni Astra Elektrik

Opel Astra Elektrik
Opel Astra Elektrik

Yeni Astra Elektrik’in jantları oldukça şık ve keskin bir tasarıma sahip. 18 inç alaşımlı elmas kesim jantlar, göz alıcı bir görünüm sunuyor. Bu hatchback model, sportif ve yenilikçi bir tasarım anlayışıyla geliyor. Ultimate motorlu Astra, 418 km’lik bir menzile sahip ve tek vitesli redüktör şanzımanı kullanıyor. Bu motor, 115 kW (156 HP) güç üretiyor ve 270 Nm tork sağlıyor. Ayrıca, 100 km/s hıza yaklaşık olarak 9,2 saniyede ulaşabilmesi oldukça etkileyici.

Elektrikli Opel Astra’nın batarya kapasitesi 54 kWh ve 17 modül ile 102 hücreden oluşuyor. Şarj işlemini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış olan Astra, ev tipi şarj (AC) ile bataryasını yaklaşık 19 saatte tam kapasiteye çıkarabilmekte. Elbette, şarj süresi şarj tipine göre değişiyor. Duvar tipi (AC) şarj ile 5 saat 45 dakikada tam dolum yapabilirsiniz. Son olarak hızlı şarj (DC) ile sadece 26 dakikada bataryasını doldurmanızın mümkün olduğunu da ayrıca belirtelim.

Opel Astra Elektrik fiyatı

Yeni Elektrikli Opel Astra için, online rezervasyon yöntemi ile ön sipariş vererek 75 bin TL’lik kapora ödeyebilirsiniz. Başlangıç fiyatı ise 1.599.900 TL. Ek olarak aracın Arktis beyaz, Kristall gri, Vulkan gri, Karbon siyah, Kardio kırmızı, Kült sarı ve Kobalt mavi olmak üzere 7 farklı renk seçeneği bulunduğunu da belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu