Tesla hisse satışları durdurulacak mı?

Elon Musk, elektrikli araç şirketinin hissedarlarını rahatlatmak için 18 ay ya da uzun bir süre boyunca Tesla hisselerini durdurduğunu söyledi.

Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri gündemden düşmüyor. Her gün yeni bir haberle gündeme geliyor. Şimdi ise elde edilen bilgilere göre Elon Musk’tan yeni bir açıklama geldi: Tesla hisse satışları durdurulacak.

CEO Elon Musk, elektrikli araç şirketinin hissedarlarını rahatlatmak amacıyla 18 ay ya da bundan da uzun bir süre boyunca Tesla hisselerini durdurduğunu söyledi. Bu durum da insanların nedenini merak etmesine sebep oldu. Fakat Musk, konuyla ilgili sadece şu açıklamayı yapıyor: “18 ila 24 ay boyunca herhangi bir hisse senedi satmayacağım.”

Aniden yapılan bu açıklamanın sebebi olarak da hem Twitter için yapılan ciddi harcamalar ve Tesla fiyatlarının yüksek olmasından dolayı satışlarının azalmış olması görülüyor. Tabi bunların hangisinin geçerli olduğu bilinmiyordu.

Sonrasında yaptığı açıklamada Musk, 2023 yılında ekonominin ciddi bir resesyona gireceğini ve pahalı ürünlere talebin ciddi bir düşüş yaşayacağını düşündüğünü belirtti. Aynı zamanda Twitter için de yaşanan maddi zorlukların bu hamleden nasıl etkileneceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Tesla, bilindiği üzere ABD’nin en iyi elektrikli araç üreticisi durumunda. Bu sebeple satışlarının aniden durdurulma kararı piyasada ufak çaplı bir dalgalanmaya ve soru işaretlerine neden oldu.

Bunların yanı sıra Tesla’nın hisseleri de bir süredir düşüşte. Örneğin Tesla, 14 Aralık tarihinde 3,6 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satışı yapmıştı ve toplam hissesi de 40 milyar dolara kadar yaklaşmıştı. Ama genele bakıldığında 2022 yılı için belirlenen hedefi tutturup tutturamadığı konusu ancak yıl sonunda belli olacak.

Tam da yeni yıla girişe az kalan bu süreçte böyle bir karar alınması dikkatleri üzerine topladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu