Elon Musk’ın Tesla hissedar davasını taşıma talebi reddedildi

Dava, Musk'ın Tesla'yı hisse başına 420 dolardan özel almayı düşündüğünü söylediğinde yaptığı yanıltıcı ifadelerden kaynaklanıyor.

Elde edilen verilere göre federal yargıç, Elon Musk’ın bir grup Tesla hissedarına karşı yaklaşan davasını Teksas’a taşıma talebini reddetti. 7 Ocak’ta duruşmanın, 17’sinde başlamasına iki haftadan az bir süre kala Musk’ın hukuk ekibi, San Francisco’daki potansiyel jüri havuzunun önemli bir kısmının önyargılı olabileceğini iddia ederek davanın Kaliforniya dışına taşınmasını istedi.

Yaklaşan hukuk davası, Musk’ın 2018’de Tesla’yı hisse başına 420 dolardan özel almayı düşündüğünü söylediğinde yaptığı yanlış ve yanıltıcı ifadelerle ilgili bir toplu davadan kaynaklanıyor. Musk’ın fon sağladığıyla ilgili tweet’i ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun dikkatini çekti ve sonunda 40 milyon dolarlık bir anlaşmaya yol açtı.

Davaya karışan hissedarlar, Musk’ın tweetinin Tesla’nın hisse senedi fiyatını etkilediğini iddia ediyor. Mahkemeden Musk’a bölümün çelişkili ve yanlış bir anlatım sunmaya yönelik kamu kampanyasını durdurmasını emretmesini istiyorlar. Olası zararlardan da sorumlu olması gerektiğini söylüyorlar. Mahkemenin jüri üyeliği için değerlendirdiği yaklaşık 200 adayın yüzde 82’si, duruşma öncesi bir ankette Musk hakkında olumsuz düşüncelere sahip olduklarını söyledi. Musk’ın avukatı son duruşma öncesinde, kağıdın sadece potansiyel jüri üyelerinin büyük çoğunluğunun Musk’a karşı kötü niyetli olduğunu göstermediğine dikkat çekti, ancak yargıç avukatın iddiasını kabul etmedi.

Yargıç, yakın zamanda sonuçlanan Theranos davasına atıfta bulunarak, Elizabeth Holmes’un suçlamalardan hüküm giyip giymeyeceğine karar vermek için tarafsız bir jüri toplayabildiğini söyledi. Ayrıca, Tesla hissedarları Musk’a dava açtığında Tesla’nın ana ofisinin Kaliforniya’da bulunduğunu belirterek davayı Teksas’a taşıma fikrini de reddetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu