En son iPhone 16 Pro prototipi, yeni düğme yapısıyla dikkat çekiyor!

Yeni iPhone 16 Pro prototiplerinde, bu Action Button'ın daha önce düşünülen katı hal yerine, kullanıcının dokunuşuna yanıt veren fiziksel, mekanik bir buton olarak tasarlandığı görülüyor.

Apple, iPhone 16 Pro modelinde yaptığı yeniliklerle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl iPhone 15 Pro modelleriyle tanıtılan ve Ring/Silent anahtarı yerine geçen Action Button (Eylem Butonu), kullanıcılara çeşitli özellikleri kontrol etme imkanı sunuyor. Bu buton ile kullanıcılar, sessiz mod, odak modu, kamera, fener, ses kaydı, büyüteç, çeviri, kısayollar ve erişilebilirlik özelliklerini kontrol edebiliyor.

Yeni iPhone 16 Pro prototiplerinde, bu Action Button’ın daha önce düşünülen katı hal yerine, kullanıcının dokunuşuna yanıt veren fiziksel, mekanik bir buton olarak tasarlandığı görülüyor. Apple, Action Button’ın boyutu üzerinde de değişiklikler yaparak, bazı versiyonlarda iPhone 16 Pro’nun ses düğmeleri kadar büyük olacak şekilde test ediyor.

En son iPhone 16 Pro prototipi, Yeni Düğme Yapısıyla Dikkat Çekiyor
En son iPhone 16 Pro prototipi, Yeni Düğme Yapısıyla Dikkat Çekiyor

En son test edilen düğme düzenlemesi, ayrı ses düğmeleri, iPhone 15 Pro’daki gibi küçük bir Action Button ve çerçeveye gömülü bir Capture Button (Kayıt Butonu) içeriyor. Capture Button, video kaydı başlatmak için tasarlanmış ve önceki prototiplerde tüm iPhone 16 modellerinin sağ tarafında, güç düğmesinin altında yer alıyordu. Ancak ABD’deki 5G iPhone modellerinde bulunan mmWave 5G anteni nedeniyle, bu düzenleme değişebilir.

Capture Button’un kapasitif olması bekleniyor, yani kullanıcının dokunuşuna yanıt verecek ancak mekanik olmayacak. Apple’ın iPhone 16 serisini tanıtmaya daha sekiz ay olmasına rağmen, telefonların düğme tasarımı henüz netleşmiş değil. Bu yüzden, şu an test edilen son düğme konfigürasyonu değişebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu