İstanbul Teknik Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında FATİH Projesi için işbirliği protokolü imzalandı.
İTÜ ve MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) arasında “İleri Teknoloji ve Fatih Projesi İşbirliği Protokolü” bugün imzalandı. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Rektörlük Binasında gerçekleştirilen imza törenine, YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha ile MEB ve İTÜ mensupları katıldı.
İmza törenin ardından bilgi veren İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, eğitimde fırsat eşitliği için İTÜ’nün elini taşın altına koyacağını söyledi. Karaca şöyle konuştu:
“Bizim için Fatih Projesi gibi önemli bir çalışmaya destek vermek önemli. Projede siber güvenlik ve bilgi güvenliği konularında direkt olarak yer alacağız. Teknik desteğin sağlanması, teknik şartnameler, teknik ara denetimler gibi desteklerimiz olacak. Konu sadece tablet, bilgisayar ve teknik enstrüman değil onun yazılımı ve içeriği gibi konular da var. Ayrıca bilgi güvenliği kapsamında personel eğitimi, yazılım geliştirme, insan kaynaklarının eğitilmesinde aktif rol alacağız.”
‘İTÜ’nün birikimi ve desteği çok önemli’
Fatih Projesinin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeye yönelik ülkemizin en önemli ulusal projesi olduğunu söyleyen YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş ise projenin paydaşlarını çoğaltmaya ve ortak akıl oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Ateş, “ 242 yıllık geçmişi olan köklü bir üniversiteden teknik destek almak ve paydaş olmak Milli Eğitim Bakanlığı için çok önemli. Hem insan kaynakları ve birikimi hem de akademik bakış açısıyla bize güç katıp, paydaş olacak. Fatih Projesi sadece bir donanım projesi değil, bir tablet projesi değil, bine yakın bileşeni ve alt başlığı olan bir proje” diye konuştu.
Teknik danışmanlık, eğitim ve ar-ge faaliyetleri yürütülecek
İşbirliği sayesinde, İTÜ Bilişim Enstitüsü, teknik danışmanlık, eğitim ve ar-ge faaliyetlerini yürütecek. İTÜ projenin şu aşamalarında destek sunacak:
-Yazılım faaliyetlerinin yürütülmesi, içeriklerin sunulduğu portalların kullanışlılık testlerinin yapılması
-Bilgi güvenliği kapsamında kurum personeline sunulacak eğitimlerin hazırlanması ve personel eğitimlerinin verilmesi
-Yapılacak alımlara yönelik teknik şartnamelerin oluşturulması, ara denetimlerin yapılması, ekspertiz, muayene ve kabul işlemleri, etki analizleri, kalite testlerinin yapılması ve bilimsel raporların hazırlanması
-Teknik destek sağlanması, zafiyet ve sızma testlerinin yapılması ve gerekli önlemler konusunda danışmanlık hizmeti sağlanması