Google, Apple ve Mozilla daha iyi bir tarayıcı için iş birliği yapıyor

Apple, Google ve Mozilla, internette gezinme deneyimini iyileştirmek amacıyla birlikte iş birliğine imza atıyor.

Google, Apple ve Mozilla daha iyi bir web tarayıcısı karşılaştırması için iş birliği yapıyor. Speedometer 3, Chrome, Safari ve Firefox üreticilerinin, şirketlerin yanıt verebilirliğini ölçme konusundaki vizyonlarını dengeleyen yeni bir model yaratmaya yönelik sektörler arası iş birliğine dayalı bir çalışma ve girişim olacak. Rakip ürünlerinin etkinliğini değerlendirecek bir araç yapan üç şirket, oldukça umut verici bir çalışmayla geliyor.

Yönetim politikaları birbirinin onayını gerektiriyor

Google, Apple ve Mozilla’nın iş birliği fazlasıyla merak ediliyor. Buna ek olarak, Speedometer’ın yönetişim politikası, olası sonuçlara göre farklılık gösteren bir onay sistemi içeriyor. Örneğin, önemli değişiklikler için diğer iki şirketin onayı gerekirken, önemsiz olmayan değişiklikler için diğer iki taraftan birinin onayı yeterli olacak. Ayrıca, önemsiz değişiklikler, üç tarayıcı üreticisinden herhangi birinde görev alan bir incelemeci tarafından onaylanabiliyor.

Politikanın amacı, çalışma ekibinin değişikliğin etkisine dayalı olarak beklenen daha yüksek bir süreç ve fikir birliği ile çoğu değişiklik için hızlı hareket edebilmesi. Proje, Apple’ın WebKit ekibi tarafından geliştirilen mevcut fiili ölçüt olan Speedometer 2’yi takip edecek. Chrome, Safari ve Firefox, günümüzde en çok kullanılan dört tarayıcıdan üçü. Dördüncü tarayıcı olan Microsoft Edge kendi motorunu çalıştırmıyor, bunun yerine Google’ın Blink ve V8 motorlarına sahip açık kaynaklı Chromium’una dayanıyor.

Speedometer 3 projesi ise henüz emekleme aşamasında, sayfası da aktif geliştirme aşamasında ve kararsız olduğu konusunda uyarıyor. Gruplar, Speedometer 2.1’in geliştirme süreci ilerleyene kadar kullanılmasını tavsiye ediyor, ancak Speedometer 3’ün ne zaman hazır olacağı ise henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu