Google Chrome yeni güncelleme aldı

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı unvanı, bilindiği gibi Google Chrome'da. Google Chrome bu unvanı Microsoft'dan kısa sürede almasının ise bazı nedenleri var.

Her ne kadar Google himayesi altında olduğu için bu başarıyı yakaladı şeklinde gösterilse de Chrome, hızı ve kullanım kolaylığı yönünden rakiplerine fark atıyor. Tarayıcı bu liderlik koltuğunu da korumak için sürekli güncel ve yeni güncellemeler alıyor. Chrome 91 olarak adlandırılan yeni sürüm birçok özelliğe sahip. Bunlardan ilki kopyala+yapıştır seçeneği ile ilgili. Şirket bu konuda işlev geliştirici düzenlemeler yaptı.

Bu yeni sürüm içerisinde CRTL+C/CTRL+V dosya kopyalayıp yapıştırmak için de kullanılabilecek. Normalde bu komut ile sadece metin kopyalayıp yapıştırma imkanınız vardı. Yeni düzenleme ile bu durum yazı ile sınırlı kalmayacak ve dosyalarda da benzeri işlemler yapılabilecek.

Google tarafından yapılan bu yeni güncellemede ayrıca modern ve minimalist versiyonların ön plana çıktığı görülüyor. Özellikle yeni ve eski versiyonlarla kıyaslandığında, tasarım açısından ne tür bir değişim olduğu ortaya çıkıyor. Bu güncelleme sadece bununla sınırlı kalmayacak yani sürekli yenilenen bir güncelleme olacak.

Bu güncelleme ile beraber bazı güvenlik önlemleri de artırıldı ve bir sonraki güncellemede yine güvenlik merkezli birkaç güncelleme daha olacak. Güncelleme şu an için her kullanıcı için gelmedi. Fakat kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu