Google Chromebook X markasını tanıtacak

Bu yeni markanın, üst düzey bir deneyimi temsil etmek için kullanılacağı ve mevcut "Premium" ve "Plus" markalarının yerine geçeceği söyleniyor.

Google, Chromebook pazarındaki mevcut durumu değiştirmek amacıyla harekete geçiyor. Şirket, ChromeOS cihazlarının aynı kategoride değerlendirilmesinden rahatsızlık duyuyor ve tüketicilerin yüksek kaliteli ve düşük kaliteli Chromebook’ları net bir şekilde ayırt edebilmesine yardımcı olmak için yeni bir marka üzerinde çalışıyor.

Bu yeni markanın, üst düzey bir deneyimi temsil etmek için kullanılacağı ve mevcut “Premium” ve “Plus” markalarının yerine geçeceği söyleniyor. Bu yeni etiketle birlikte Google, müşterilerin kaliteli Chromebook’ları daha kolay tanımlamalarını sağlamayı hedefliyor ve mevcut marka karışıklığını sona erdirmeyi planlıyor.

Ayrıca, Google’ın Chromebook X olarak adlandırılan bu yeni marka için özel donanım gereksinimleri belirleyeceği ve belirli Chromebook modellerine güncellemelerin odaklanacağı ifade ediliyor. Henüz kesin standartlar açıklanmasa da, bu durumun, Google’ın sorunsuz bir performans için belirli RAM miktarı, özel bir ekran türü ve yüksek çözünürlüklü bir web kamerası gibi donanım özellikleri talep edebileceği düşünülüyor.

Yazılım açısından da Google, Chromebook X cihazlarına özel önem verecek. Canlı altyazılar, portre ve ses yalıtımı gibi kullanışlı özelliklerin bu cihazlarda sunulacağı belirtiliyor. Ayrıca, özel bir önyükleme ekranı, çeşitli duvar kağıtları ve ekran koruyucuları gibi özelliklerin de standart ChromeOS deneyiminin ötesine geçeceği ifade ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu