Google depolama artık ücretli!

Bilindiği üzere Google, bulut üzerinden sınırsız bir şekilde yüksek kalitede fotoğraf ve verinin ücretsiz yüklenilmesine izin veriyor. Şimdi ise bu durum sona eriyor.

Google’ın görüntü depolama hizmeti Google Fotoğraflar için sınırsız yedeklemede ücretsiz hizmet devri sona eriyor. 1 Haziran’dan itibaren yüksek kalitede sınırsız veri depolama hizmeti ücretli hale dönecek. Belirli bir “boyutta” ücretsiz olurken, depolamaya devam edebilmek için ek olarak ücret ödemeniz gerekecek.

Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz depolama boyutu 15 GB. Google Pixel kullananlar ise sınırsız fotoğraf depolama hizmetinden faydalanmaya devam edecek. 

Google’ın 15 GB’lik alanı sadece fotoğraflar için değil bütün Google hesaplarını kapsıyor. Yani Drive, E-Tablolar, Slaytlar gibi hizmetler de 15 GB’lik alana dahil. Şirket 15 GB’lik ücretsiz alanı yeterli bulmayan kullanıcılara üç farklı abonelik seçeneği sunuyor. 

Google One’da 100 GB aboneliğin aylık ücreti 5.79 lira, yıllık ödeme ise 57.99 lira. 200 GB’lik seçenek aylık 11.59 lira, yıllık ise 115.99 lira iken son olarak 2TB’lik alanın aylık ücreti 28.99, yıllık ücreti ise 289.99 lira olarak belirlendi. Şirketin bu durumu 6 ay öncesinden haber verdiğini hatırlatalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu