Google Lens, artık bir resim çekerek cilt problemlerini tanıyabiliyor!

Döküntü veya başka bir cilt sorunu yaşıyorsanız, Google Lens'i kullanarak sorunu teşhis edebilirsiniz.

Google, görüntü tanıma teknolojisinin kullanımını artırmayı amaçlıyor. Bu teknoloji sadece sokak tabelalarını çevirmekle kalmayıp cilt rahatsızlığı eşleştirmeleri de yapabiliyor. Şirket bu teknolojisini Google Lens uygulaması üzerinden sağlıyor.

Google Lens nedir? Ne işe yarar?

Google Lens, Google tarafından geliştirilen bir görüntü tanıma teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak gerçek dünyadaki nesneleri, metinleri veya görüntüleri tanımlayabilirsiniz. Örneğin, Google Lens’i kullanarak:

  1. Metinleri Çevirme: Yabancı bir dildeki metinleri çevirebilirsiniz. Sokak tabelalarını veya menüleri çevirmek için kullanabilirsiniz.
  2. Nesneleri Tanıma: Bir bitki, hayvan, nesne veya ünlü bir yapı hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizde, nesnenin fotoğrafını çekerek Lens’i kullanabilirsiniz.
  3. Alışveriş Yardımı: Beğendiğiniz bir kıyafeti veya mobilyayı çekerek, benzer ürünleri ve fiyatları bulabilirsiniz.
  4. Cilt Problemleri Teşhisi: Cilt problemleri gibi sağlık sorunlarında da kullanılabiliyor. Özellikle döküntü gibi görsel olarak anlatılması zor olan durumları tanımlayabiliyor.
  5. Matematik Problemlerini Çözme: Matematiksel denklemleri veya problemleri çözmek için kullanabilirsiniz.

Uygulama, genel olarak gerçek dünyadaki görüntüleri dijital bilgiye dönüştürüyor ve kullanıcılara daha fazla bilgi sağlamak için tasarlanmış bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Google Lens ile Cilt sorunu olup olmadığını nasıl teşhis edersiniz?

Döküntü veya başka bir cilt sorunu yaşıyorsanız, Google Lens’i kullanarak sorunu teşhis edebilirsiniz. Bunun için Google Lens uygulamasını kullanarak etkilenen bölgenin resmini çekmeniz yeterli. Uygulama sorunu sizin için tanımlamaya çalışacaktır. Elbette en doğru değerlendirme için bir doktora gitmek en doğru yol. Ancak Google Lens özelliği daha az ciddi durumlar için tedavi konusunda kullanıcılara yol gösterebilmekte.

Teknoloji, cilt sorununuzun resmini çekip görsel eşleştirmelerle karşılaştırarak çalışır. Bu özellik aynı zamanda dudakta bir şişlik, tırnaklardaki çizgi veya saç kaybı gibi vücudunuzdaki diğer şeyleri nasıl tarif edeceğinizi bilmediğiniz durumlarda da işe yarıyor.

Teknolojinin doğruluğunu garanti edemesek de, gelecekteki sağlık analizlerine bir ön izleme sunabilir. Google Lens yeteneğinin Google Bard gibi tıbbi bilgiyle eğitilmiş bir yapay zeka destekli sohbet botuyla eşleştirilebileceği belirtiliyor.

Bu özellik, daha fazla kişiyi Google Lens’i denemeye teşvik edebilir. Uygulamanın; ödev problemlerine yardımcı olmak, yabancı bir ülkedeki sokak tabelalarını çevirmek ve gördüğünüz ya da satın almak istediğiniz kıyafetleri tanımak için kullanılabileceği belirtiliyor. Uygulama Android’de kullanılabilirken, iOS’ta Google uygulamasının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu