Google Pixel 5a hakkında bilgiler gelmeye başladı

Google'ın uygun fiyatlı Pixel serisi, hayranların favorisi oldu. Geçen yıl Google, Pixel 4a ile orta sınıf pazarı ele geçirdi. Bu yıl, Pixel 5'i uygun fiyatlı bir şekilde alması beklenen Pixel 5a'nın zamanı geldi.

Pixel 5a, yıllardır gördüğümüz olağan tasarım trendini takip edecek. Yakın zamanda sızdırılan bileşen görüntülerine göre Pixel 5a, kare kamera modülüne ve arkaya monte edilmiş bir fiziksel parmak izi sensörüne sahip bir polikarbonat kabuğa sahip olarak görülebilir. 

Bununla birlikte, arka panelde bu sefer sert plastik yerine daha çok lastiksi bir his olabilir. 3.5mm ses jakının üst kenarda yer aldığı, sağda bir güç düğmesi ve ses rocker’larının bulunduğu söyleniyor. Ayrıca Pixel 4a gibi bir IP67 derecesi ile gelecek.

Birkaç söylentiye göre, Pixel 5a’nın sol üst kenarda bir delgeç kamera ile uçtan uca bir ekrana sahip olması bekleniyor. Ekranın FHD+ çözünürlüğe sahip 6.2 inç OLED olduğu söyleniyor. Panelin yenileme hızı hakkında bir bilgi yok; Pixel 4a gibi 60 Hz’lik bir panel veya Pixel 5’te bulunan 90 Hz’lik bir panel olabilir.

Bazı raporlara göre, Pixel 5a’nın Snapdragon 765G SoC tarafından desteklendiği söyleniyordu. Ancak yakın tarihli bir rapor, Snapdragon 750G SoC’nin yeni nesil uygun fiyatlı Pixel’e güç sağlayacağını gösteriyor. Telefonun 6GB RAM ve en az 128GB dahili depolama ile gelmesi muhtemel. Ayrıca, 5G bağlantısını destekleyecektir. Yazılım cephesine gelince, Pixel 5a stok Android 11 çalıştıracak.

Raporlara göre, Pixel 5a , öncekinden 49 $ daha düşük olan 450 $ ‘dan satışa çıkacak. Ayrıca, akıllı telefon lansman sırasında Mostly Black olarak adlandırılan tek renkte sunulacak. Yakın tarihli bazı söylentilere göre, Pixel 5a’nın 17 Ağustos’ta, yani bugün, 26 Ağustos’ta piyasaya sürülmesi planlanıyor. Akıllı telefon, çevrimiçi kanallar ve çevrimdışı Google mağazalarından satın alınabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu