Google Pixel Fold, bu yıl piyasaya sürülecek

Google'ın ilk katlanabilir telefonunun yıllardır geliştirilmekte olduğu söyleniyor. İlk olarak 2019'da çıkan haberlerden sonra artık bir adı olan telefon – Google Pixel Fold – için lansman tarihi yaklaştı.

Display Supply Chain Consultants Kıdemli Direktörü David Naranjo’dan Google Pixel Fold için olası bir 2021 4. çeyreği lansman tarihini açıkladı. Ayrıca cihazın bir LTPO OLED ekran kullanacağını da öne sürüyor.

Cihazın planını gösteren önceki sızıntılara dayanarak, merkezde silindirik bir menteşe ile dışa doğru katlanır bir tasarımla Samsung Galaxy Fold serisine benzeyeceği varsayılabilir. Ancak sızıntı, Temmuz 2020’de başvurusu yapılan bir patentten kaynaklandı. Patentler yalnızca potansiyel tasarımlardır ve bu nedenle nihai ürün için bir gösterge olarak alınmamalıdır.

Bu yılın başlarında bir GPQ72 model numarasından ve birçok kişi tarafından Google Pixel Fold’dan başkası olmadığı söylenen “Pasaport” kod adlı sızdırılmış bir liste de vardı. Bunun üzerine, Kore’den gelen daha yeni bir rapor, Samsung’un ultra ince camını (UTG) Pixel Fold için Google’a tedarik edeceğini iddia etmişti.

Son olarak, Google’ın yaptığı bir patent başvurusu bize şirketin bir ekran altı kamera üzerinde çalıştığını gösterdi. Bunun katlanabilir telefonda tanıtılacağı söyleniyor.

Google’ın Android 12 kararlı sürümünü yayınladıktan sonra Pixel 6 serisini 19 Ekim’de piyasaya sürmesi bekleniyor ve cihazların nasıl görüneceğini zaten göstermiş durumda. Ancak, katlanabilir bir cihazla ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması, bazılarının Pixel 6 etkinliğinde duyurulabileceğine inanmasına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu