Google, kırık Pixel Watch cihazınızın ekranını tamir etmeyecek! Peki neden?

Google, bu hafta Pixel Watch'un ekranı için şu anda bir tamir programı olmadığını doğruladı.

Pixel Watch’unuzun ekranını yanlışlıkla kırarsanız, tek seçeneğiniz büyük olasılıkla kırık ekranı onarmak yerine onu değiştirmek olacaktır. Zira Google, bu hafta Pixel Watch’un ekranı için şu anda bir tamir programı olmadığını doğruladı. Ancak iFixIt cihazın tamirinin teknik olarak mümkün olduğunu belirtiyor. Google, akıllı saat onarımlarını zorlaştıran tek şirket değil. Apple Watch’u tamir etmek de genel anlamda pahalı ve zor bir süreç olmuştur.

Google sözcüsü Bridget Starkey, konu ile ilgili; “Şu anda Google Pixel Watch için herhangi bir tamir seçeneğimiz yok. Saatiniz hasar görürse, değiştirme seçeneklerinizi kontrol etmek için Google Pixel Watch Müşteri Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.” dedi.

Google Pixel Watch
Google Pixel Watch

Google, site ile yazışmasında Pixel Watch için cihaz garantisinin normal aşınma ve yıpranma, kazalar ve ihmal gibi nedenlerle oluşan hasarları kapsamadığını da belirtti. Google ayrıca Pixel Watch için herhangi bir uzatılmış garanti sunmuyor. Bu nedenle ekranı da korumak isteyen kaza eğilimli Pixel Watch sahipleri için herhangi bir seçenek yok.

Google, bu hafta başında Pixel Tablet için iFixit aracılığıyla tamir kitleri sunmaya başladı. Bu, müşterilerin tabletin hasar görmesi durumunda kendi kendilerine tamir etmesine izin veriyor. iFixit, tamir için gerekli parçaları ve müşterileri tamir işleminde adım adım yönlendiren bir kılavuz sağlıyor.

Google Pixel Watch
Google Pixel Watch

Elbette bu pek iyi değil, çünkü Google’ın Ekim ayında neredeyse aynı tasarıma sahip yeni bir Pixel Watch 2 piyasaya sürmesi bekleniyor. İyi haber şu ki, Google gelecekte bu uygulama konusunda fazla seçeneğe sahip olmayabilir. Bu hafta California, şirketlerin 50 $ ve üzeriyse üç yıl boyunca, 100 $ ve üzeriyse yedi yıl boyunca elektronik cihazlar için yedek parça sağlamasını gerektiren bir tamir hakkı yasası çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu