GoPro, Akıllı telefon benzeri özellikleri ile dikkat çeken Hero Black 10’u duyurdu

GoPro, HERO 9'daki tüm problemleri dikkate aldı ve önceki sürümlerde eksik olan özellikleri ekleyerek yeni nesli GoPro HERO 10 Black olarak duyurdu.

Yeni aksiyon kamerası, kullanıcıların daha yüksek kare hızlarında video çekmesine, daha iyi stabilizasyonun keyfini çıkarmasına ve şarj olurken videoları otomatik olarak buluta yüklemesine olanak tanıyan yeni bir işlemciyle donatılmış durumda.

Yeni GP2 İşlemci, HERO10’un HERO9’daki mevcut kare hızını ikiye katlamasına ve saniyede 60 kare hızında 5,3K’ya kadar yükselmesine olanak tanıyor. Ayrıca 4K 120 fps ve 2.7K 240 fps’de çekim yaparak 1080 çözünürlükteki önceki çekim sınırını aşıyor. HERO10 Black, 23MP fotoğraflar çekebilirken aynı zamanda 5K videodan 19,6MP’ye kadar kare yakalayabilecek donanıma sahip.

GoPro artık eskisinden daha yüksek çözünürlük ve kare hızı kombinasyonlarında çalışabilen yeni bir HyperSmooth 4.0 stabilizasyon özelliğine sahip. GP2 yongası, gürültüyü ortadan kaldırıyor ve videolarda yerel ton eşlemeye izin vererek, düşük ışıklı ortamlarda kullanıcılara daha fazla olanak sağlıyor. Bununla birlikte, lens kapağı için ek bir hidrofobik kaplama, çizilmeye daha az eğilimli ve içeriği telefona daha hızlı boşaltmak için kablolu bağlantı desteği var.

Yenilikler arasında, kameranın ufku düz bir çizgi olarak tutmaya çalıştığı, gökyüzü hareket etmeye başlamadan önce 45 dereceye kadar eğilmesine izin verdiği ve HERO9’daki 27 dereceye göre büyük bir gelişme olan “ufuk seviyelendirme” özelliği yer alıyor.

Şarj olurken videoları doğrudan buluta yükleme özelliği, Hero Black 10’u normal bir kameradan çok bir akıllı telefona benzer özellik göstermesini sağlıyor. Fakat bu özelliği kullanmak için ayda 5 $ veya yılda 50 $ olan bir GoPro aboneliğine sahip olmanız gerekiyor. Bununla birlikte abone olanlara GoPro ürünün 499 $’lık fiyatını 399 $’a düşürerek, kameradan 100 $’lık bir tasarruf etmenizi ve GoPro hasarlı kamera değiştirme programını da sağlıyor.

GoPro, yeni işlemcinin uygulamasına kablosuz aktarımları %30 daha hızlı hale getirdiği için, aboneliği olmayan kullanıcılar için akıllı telefona veri aktarımı da bir hayli kolaylaştığı anlaşılıyor. Bunlarla birlikte, veri boşaltma sürecini daha da hızlandırmak için ek bir kablo kullanma seçeneği de yeni nesil üründe mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu