Huawei’nin 6G planları belli oldu

Huawei'nin dönem başkanı Xu Zhijun, şirketin yeni nesil 6G teknolojisi dağıtımının lansman tarihi olarak 2030'u planladığını açıkladı.

Çinli teknoloji devi Huawei, son iki yıl içinde ABD tarafından çok acımasız bir yaptırım ve ambargo uygulamasına maruz kaldı ancak şirketin tüm bu yaptırımlara rağmen hala güçlü bir şekilde ayakta olduğunu gösteriyor. Huawei, son zamanlarda şirketten çıkan birçok patent ile olumlu bir gelişim yörüngesine devam etti.

Huawei’nin dönem başkanı Xu Zhijun, şirketin yeni nesil 6G teknolojisi dağıtımının lansman tarihi olarak 2030’u planladığını açıkladı. Şirket 5G teknolojisini dünyanın çeşitli yerlerinde başlattığı projelerle geliştirerek 50 kat daha hızlı olacak. Huawei başkanına göre, endüstri düzenleyicileri ve oyuncular için teknoloji hakkında gerekli ayrıntıları sağlayacak bir 6G teknik raporu yakında açıklanacak.

Xu’nun açıklaması gösteriyor ki Huawei’nin mevcut kısıtlamalarla eskisinde daha yaratıcı bir kimliğe büründürerek farklı alanlarda daha güçlenmesini sağlıyor. Öyle ki ABD ve bazı müttefiklerinin katı kısıtlamalarına rağmen büyüme konusunda çok büyük yol katettiğini gösteriyor. Huawei, 5G teknolojisinde tartışmasız lider olmaya devam ettiği iletişim de dahil olmak üzere teknoloji yelpazesinin çeşitli yönlerinde rakipleri arasında çığır açmaya devam ediyor.

Huawei, sayısız inovasyonuyla teknolojinin sınırlarını genişletmeye devam ederken 6G teknolojisini devreye alma olasılıkları ortaya çıkmaya devam ediyor. 6G ağının hızı, 5G’den 50 kata kadar büyük ölçüde üstündür. En yüksek hız, gecikme, trafik yoğunluğu, bağlantı yoğunluğu, mobilite ve spektrum verimliliği gibi temel performans göstergeleri ve ölçümleri açısından 5G’den çok daha hızlı.

6G iletişim ağlarının beklenen faydaları oldukça göz kamaştırıcı. Daha önce hiç görülmemiş ultra yüksek ağ hızlarıyla, dünya daha bağlantılı ve 5G kullanarak başarılması zor olan birkaç görev rutin hale gelecektir. Huawei 2030’da bu başarıyı gerçekten yakalarsa sağlık, otomobil, ekonomik ve teknolojik alan üzerindeki etki önemli olacaktır. Raporlara göre, uzun süreli yaptırımlar arasında hayranların markaya olan güvenini artırmaya yardımcı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu