İkinci nesil Apple TV tanıtıldı

Apple, Apple TV 4K medya oynatıcısını piyasaya sürdüğünü duyurdu. Yeni cihaz birinci nesil Apple TV'den birkaç ekleme ve yeniliği içeriyor.

Apple TV 4K, iPhone XS ve XR serisi gibi bazı Apple akıllı telefon modellerinde piyasaya çıkan Apple’ın özel yapım A12 Bionic yonga setinde çalışıyor. Apple A12 yonga seti, CPU ve GPU aracılığıyla genel olarak mükemmel bir performans ve güç verimliliği sağlayan bir yonga olduğunu belirtelim.

Bu yeni Apple TV 4K, 4K HDR videoyu mükemmel şekilde oynatabilir. Apple, Apple TV 4K için uyumlu içerik üretmek için çeşitli içerik üreticileriyle aktif olarak etkileşimde bulunduğundan, kullanıcılar için çok kısa sürede çok sayıda içerik mevcut olacak.

En yeni Apple ürünü için mevcut özellikler arasında, selefinden son derece daha iyi olan bir Siri Remote var. Dokunmatik yüzey, bir dizi yenilikçi ve heyecan verici özellik ile birlikte beş yönlü kontrollere sahip dairesel bir peddir. iOS 14.5 işletim sistemini çalıştıran iPhone’lar için eklenen bir özellik, Face ID kullanılarak yapılan renk kalibrasyonudur. Bu, Apple TV 4K üzerinden içerik izlerken henüz yapılmayacaksa TV’nizin renk çıkışını düzenlemek için kullanılabiliyor.

Yeni kumanda hakkında biraz daha bilgi vermek gerekirse önceki uzaktan kumanda, simetrik tasarımı nedeniyle karanlıkta ortamlarda pek doğru çalışmaması en çok eleştirilen konulardan biriydi. Yeni model, yeni tasarım ile beraber tamamen karanlıkta yani yön duygusu olmadan istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Düz dokunmatik yüzey, beş yönlü fiziksel kontrollere sahip dairesel bir yön pedi ile değiştirildi. Yüzey dokunmaya duyarlıdır ve ayrıca kullanıcı arayüzünde gezinmek için üzerinde kaydırabilirsiniz. Dahası, kullanıcılar iPod’daki tıklama tekerleği gibi içerikte gezinmek için parmaklarını halkanın etrafında gezdirebilirler. Siri düğmesi sağ tarafa taşındı. Uzaktan kumandada artık televizyonunuzu doğrudan kontrol etmek için sessiz ve güç düğmesi de bulunuyor, böylece TV’nin uzaktan kumandasını kullanmanıza gerek kalmıyor.

Apple TV 4K, 179 dolara mal olacak ve siparişler 30 Nisan’dan itibaren 30’dan fazla ülkede alınabilecek. Teknoloji devine göre müşteriler siparişlerini Mayıs ortasından itibaren almaya başlayacak. Yeni Siri Remote 59 dolara satılırken birinci nesil Apple TV ve Siri Remote 159 dolardan satışa sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu