İlk 200 MP kameralı telefon Xiaomi’den

GSM Arena'nın verdiği bilgilere göre, 200 megapiksellik sensör 1/1.37" boyutunda ve GN2 sensöründen küçük olacak.

Xiaomi Samsung’un nimetlerinden yararlanmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere ilk 100 megapiksellik kamerayı Xiaomi kullanmıştı. İlk kullandığı modeli Mi MIX Alpha seri üretime geçmeyen bir telefon olsa da sonraki model Mi Note 10 dünya çapında satış başarısı yakalayan bir cihaz olmayı başardı. Her ne kadar ilk kullanan Xiaomi olsa da kamerayı üreten Samsung’tu. Şimdi aynı durum dünyanın ilk 200 MP kameralı telefonu unvanı için de olacak.

GSM Arena’nın verdiği bilgilere göre, Samsung şu an sensör piksellerinin 0.65 µm olduğu akıllı telefon kamerası üzerinde çalışıyor. Bu 200 megapiksellik sensörün 1/1.37″ boyutunda olacağı ve 200 megapiksellik sensörün tam boyutunun 1/1.12″ boyutunda olan ve şu anda Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra’da kullanılan GN2 sensöründen küçük olacağını gösteriyor.

Hatırlayacağınız üzere, Mi 11 Ultra DXOMark listesine elini kolunu sallaya sallaya birinci sıradan girmişti. Çıkan kamera yeni nesil kameraların en küçük boyutta olanı olacak. Yani boyut artıkça kalitesi artacak. Bu kameraların teknoloji ile yontulmasıyla ortaya çıkan durum.

Şu an hali hazırda kullanılan 108 megapiksel sensörler x2 veya x3 ile beraber herhangi bir kalite kaybına uğramadan varolan çözünürlük kalitelerini vermeye devam edebiliyorlar. 200 megapiksel sensör ile beraber ise kayıpsız kalite verme x5 zooma kadar yapılabilecek. Bu da telefonlarda 8x ve daha üstü periskop kamera harici, orta seviye zoom kameralarının sonu demek oluyor.

Ayrıca prensipte 200 megapiksellik bir sensör 16K video (133 mp) çekimine izin verecek. Ancak durum sadece kamera kalitesiyle ilgili olmadığı için video çekimi için biraz daha sabredilmesi gerekecek çünkü video için şu an var olan telefon işlemcileri yetersiz. Çok kaliteli videolar için biraz daha beklenilmesi gerekecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu