İnsansız hava kontrol kulesi için testler başladı

Havaalanlarında insansız hava trafiği kontrol kulesi dönemi başlıyor. Birkaç havaalanında test aşamasında olan proje ile teknolojinin çok çarpıcı bir boyutu havaalanlarında da kullanılmaya başlanacak. 
Havaalanlarında insansız hava trafiği kontrol kulesi dönemi başlıyor. Son derece uzmanlaşmış bir iş yapmak ve insanlardan çok, ileri teknolojiye dayanarak iş yapmayı amaçlayan proje bazı havaalanlarında denenmeye başladı.
Virjinya Leesburg Havalimanı’nda uzaktan bir sistemle kontrol edilen bu yeni proje, Nisan ayından bu yana da İsveç’in Ornskoldsvik Havalimanı’nda test ediliyor. Kameralar ve sensörlerle kurulan sistemin başarılı olması durumunda hava trafik hizmetlerinde devrim olabileceği söyleniyor.
İsveçli Saab tarafından tasarlanan ve yüksek çözünürlüklü kamera ve sensörler bulunan sistem için Saab Sözcüsü, küçük havaalanlarının maliyetini düşürecek, faydalı bir proje olacağını söylüyor.
Buradaki kamera ve sensörlerin özellikle hava muhalefetinin sıkça yaşandığı durumlarda insan gözünden daha iyi görebildiği de verilen bilgiler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu