Internet Explorer bugün itibarıyla tarih oluyor 

Microsoft, bugün Internet Explorer’ı emekliye ayırıyor ve Windows 10’un çoğu sürümünde bir Microsoft Edge güncellemesi yoluyla tarayıcıyı kalıcı olarak devre dışı bırakıyor. Yazılım devi, geçen yıl Haziran ayında tarayıcı için resmi desteği sonlandırmıştı ve kullanıcılar artık kalıcı olarak Microsoft Edge tarayıcısına geçecek.

Internet Explorer ilk olarak 1995 yılında Microsoft tarafından tanıtıldı ve kısa sürede web sitelerine erişmek için dünyanın en çok kullanılan araçlarından biri haline geldi. Yine de Internet Explorer’a güç veren temel teknoloji, MSHTML ve Trident motoru desteklenmeye devam edecek. Microsoft, Windows 11’de varsayılan olarak Chromium destekli Edge tarayıcısına geçti, ancak MSHTML motoru hala Windows 11’in bir parçası.

Microsoft, yaklaşık 8 yıldır Internet Explorer’ı kullanımdan kaldırmak için çalışıyor. Şirket, 2015’te Windows 10’un piyasaya sürülmesiyle Internet Explorer markasından uzaklaştı ve 2019’da Edge için bir IE modu oluşturdu. Desteğin tamamen sonlandırılmasının bu kadar uzun sürmesinin sebebi de şirketin kademeli olarak kaldırmaya çalışması.

Yazılım devi konuyla ilgili, Internet Explorer’ı devre dışı bırakan güncellemenin çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamayı ve kuruluşların kalan son IE 11 kullanıcılarını Microsoft Edge’e geçirmelerine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu