Merakla beklenen iOS 15 yeni güncellemelerle tanıtıldı

Apple'ın her yıl düzenlediği Worldwide Developers Conference (Dünya Geliştiriciler Konferansı, WWDC 2021) düzenlendi. Özellikle iOS 15'in merakla beklendiği lansmanda şirketin diğer yazılım güncellemeleri de yayınlandı.

Korona virüs salgını nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilen etkinlikte Apple, iOS 15’in de aralarında olduğu yeni işletim sistemlerini tanıttı. ABD merkezli teknoloji devinin dünyanın dört bir yanından geliştiricilerle bir araya geldiği konferans kapsamında tanıtımı Apple CEO’su Tim Cook yaptı.

Apple’ın görüntülü konuşma platformu Facetime’a Spatial Audio support (Mekansal Ses desteği) özelliği getirildi. Bununla birlikte portre moduna arka planın otomatik olarak yer alacak. FaceTime’a gelen bir başka yenilik ise ‘FaceTime bağlantısı’ oldu. Bir aramaya katılmak için Android, Windows ve web’de de çalışan bir “FaceTime bağlantısı” oluşturabilirsiniz.

Müzik, film ve ekran paylaşımı yapmalarına imkan tanıtan SharePlay özelliği de FaceTime ile beraber çalışacak. Kullanıcılar ayrıca FaceTime üzerinden aramadaki kişiler birlikte bir şeyler izleyebilecek ya da dinleyebilecek.

Notification summary’ (Bildirim özeti) ise seçtiğiniz günün herhangi bir saatinde size gönderilen bildirimlerin özetini sunacak. Ancak bu özellik kişilerden aldığınız bildirimleri içermeyecek.

iOS’a entegre edilen ‘Live Text’ (Canlı Metin) özelliği ise Kamera uygulamasında otomatik olarak Optik karakter tanıma yapabiliyor. Bu özellik sayesinde kamerayı metne doğrulttuğunuzda iPhone’unuz metni düzenleyebileceğiniz bir formata dönüştürüyor.

iOS 15 güncellemesini alacak modeller de belli oldu: iPhone 12 serisi, iPhone 11 serisi, iPhone X serisi, iPhone 8 serisi, iPhone 7 serisi, iPhone 6 serisi, iPhone SE, iPhone SE 2020 ve iPod touch (7. Nesil)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu