iOS 18, ana ekranınızı düzenlerken size daha fazla özgürlük verecek!

Bu yeni özelliklerden biri, simgeler tablosunda boşluklar bırakmanıza olanak tanıyacak.

iOS 14, ana ekran widget’larını ve Uygulama Kitaplığı’nı tanıttı. Bu, iOS 7’nin düz bir görsel stile geçmesinden veya iOS 4’ün klasörler eklemesinden bu yana en büyük gelişme. Şimdi başka bir değişiklik daha geliyor. Bloomberg’den Mark Gurman, yaklaşan iOS 18’in ana ekranı “daha özelleştirilebilir” hale getireceğini bildirdi.

Elbette birden fazla değişiklik olacak, ancak bu yeni özelliklerden biri, simgeler tablosunda boşluklar bırakmanıza olanak tanıyacak. Simgelerin kendileri yine ızgaraya yapışacaktır ancak boş noktalar, hatta tüm satırlar veya sütunlar bile bırakabileceksiniz.

Ana ekranda başka değişikliklerin de olması gerekiyor, ancak bunlar şimdilik gizli tutuluyor. Apple, yeni iOS sürümünü WWDC’de (Haziran ayında yapılacak) açıklayacak.

iOS 18
iOS 18

Son birkaç yılın iOS sürümleriyle ilgili kısa bir bilgi tazelemesi yaparak, öne çıkan özelliklerden bahsedelim. iOS 16, özelleştirilebilir yazı tipleri ve renklerin yanı sıra kilit ekranı widget’larının eklenmesiyle kilit ekranının kişiselleştirilmesine odaklandı. iOS 17, iPhone’u yatay moddayken akıllı bir ekrana dönüştüren Bekleme modunu tanıttı ve aynı zamanda widget’lara etkileşim kazandırdı.

Bu sürümlerde daha fazlası da var; elbette bunlar işletim sisteminin görünümü ve tarzıyla en alakalı değişiklikler. iOS 18, ana ekranla ilgisi olmayan yeni özellikler de getirecek; Gurman’ın önceki gönderileri RCS desteğine ve Siri için üretken yapay zekaya değiniyor. VisionOS’tan ilham alan öğelerle kullanıcı arayüzünün görünümü de değişebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu