iPhone 14 Pro Max’in maliyeti ne kadar?

Hazırlanan rapor, iPhone 14 Pro Max'in Apple'a iPhone 13 Pro Max'e kıyasla daha pahalı olduğunu ortaya koyuyor.

Yayınlanan yeni bir rapor, iPhone 14 Pro Max’in üretim maliyetini ortaya koyuyor. Paylaşılan veriler, iPhone 14 Pro Max için söylenen maliyetin, geçen yılki iPhone 13 Pro Max ile kıyaslandığında görülür bir artış olduğunu gösteriyor. Ülkemizde 45 bin 999 TL fiyat etiketi ile satılan iPhone 14 Pro Max’in, Apple’a maliyeti ne kadar?

Apple, kâr marjlarını ve üretim maliyetlerini net bir şekilde açıklamıyor, sadece genel olarak ürünlerin brüt marjını bildiriyor. 2023’ün ilk çeyreğinde Apple, ürünlerinin brüt kâr marjını yüzde 37 olarak açıkladı. Bu kâr marjı ise küçük dalgalanmalar dışında, Apple için tarihsel olarak oldukça istikrarlı görünüyor. Bunlara ek olarak veriler, iPhone 14 Pro Max’in Apple için iPhone 13 Pro Max’e kıyasla yüzde 3,7 daha pahalı olduğunu ortaya koyuyor. Bu artışın asıl sebebi ise yeni 48MP arka kameraya ve yeni sürekli açık ekrana sahip olması.

Bu rakamlar, malzemeler dışında montaj ya da paketleme gibi diğer üretim maliyetlerini içermiyor. Ayrıca firmaya ait bazı bileşenlerin fiyatları da bu yıl düşüş yaşadı ve en dikkate değer düşüşler de hücresel bileşenleri etkiliyor. Aynı zamanda önceki modelle karşılaştırıldığında, iPhone 14 Pro Max’in harmanlanmış hücresel grup maliyet payı, 5G hücresel teknolojisinin popülaritesi arttıkça yüzde 13’e düşüyor. Bionic çip içeren genel kategorisi de malzeme maliyetinin yüzde 20’sini oluşturuyor. Buna ek olarak Apple tarafından tasarlanan bileşenler, iPhone 14 Pro Max’in toplam miktarının yüzde 22’sini oluşturuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu