Teknoloji devrimi: Kilo verdiren titreşimli hap!

Yapılan deneylerde hapın, yemek yeme miktarını yaklaşık %40 azalttığı ve tokluk hissini tetikleyen hormonları harekete geçirdiği gözlemlendi.

Mühendisler, şişkinlik hissi yaratarak kilo vermeye yardımcı olabilecek titreşen bir hap geliştirdi. Bu hap, “Vibrating Ingestible BioElectronic Stimulator” (VIBES) olarak adlandırılıyor ve içerisinde titreşen bir motor ve gümüş oksit pili bulunuyor.

Hap yutulduğunda, mide asitleri jelatin benzeri bir membranı eriterek motoru çalıştırıyor. Bu titreşim, mide kaslarının gerçekten olduğundan daha fazla genişlediği hissini yaratıyor ve beyinde tokluk hissini tetikleyen hormonların salınımına yol açıyor.

Teknoloji Devrimi Kilo Verdiren Titreşimli Hap!
Teknoloji Devrimi Kilo Verdiren Titreşimli Hap!

Bu cihaz, insanlarda henüz test edilmemiş olmakla birlikte, domuzlar üzerinde yapılan deneylerde, hayvanların yemek yeme miktarını yaklaşık %40 oranında azalttığı ve tokluk hissini tetikleyen hormonları harekete geçirdiği gözlemlendi.

Hapın kullanımı sırasında domuzlarda herhangi bir zararlı etki gözlenmedi. İlerleyen çalışmalarda, bu hapın üretiminin nasıl ölçeklendirilebileceği ve mide içinde kablosuz olarak kontrol edilebilen özellikler eklenip eklenemeyeceği araştırılacak. Ayrıca, insanlara daha benzer sindirim sistemlerine sahip köpekler üzerinde de deneyler planlanıyor​​​​​​​​​​.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu