LaLiga’dan Google’a IPTV ile mücadelede talebi

Özellikle yetkisiz IPTV yayın hizmetleri aracılığıyla yasa dışı yayınlar artış gösteriyor.

İspanya’nın önde gelen futbol ligi LaLiga, korsan yayınlarla mücadele için çığır açacak bir adım atıyor. LaLiga’nın başkanı Javier Tebas, futbol maçlarının yetkisiz IPTV yayın hizmetleri aracılığıyla yasa dışı yayınlanmasını engellemek için belirli uygulamaların Android telefonlardan kaldırılmasını talep ederek Google’a başvurdu.

Tebas, yeni futbol sezonunun başlangıcıyla birlikte futbol maçlarını yasa dışı izlemek için kullanılan 58 uygulamanın “ortadan kaldırıldığını” duyurdu. Ancak, bu uygulamaların küresel çapta dört milyon kullanıcı tarafından indirilmiş olması, korsan içeriklerin ciddi bir sorun oluşturduğunu gösteriyor.

Korsan yayıncılık artıyor

Son verilere göre, Avrupa genelinde korsan yayın yüzde 3,3 oranında artmış durumda. Bu artışla birlikte futbol endüstrisi de korsan içeriklerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Özellikle yetkisiz IPTV yayın hizmetleri aracılığıyla yasa dışı yayınlar artış gösteriyor.

Google’a iş birliği çağrısı

Tebas, korsanlıkla mücadelede daha etkin adımlar atabilmek için Google ve diğer platformlarla iş birliği yapılması gerektiğini belirtiyor. Tebas’a göre, zaten indirilmiş olan uygulamaların kaldırılması suçlarla mücadelede önemli bir adım olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu