LG, telefon işinden elektrikli arabalara dönüyor

Akıllı telefon fabrikalarını kapatan Güney Kore merkezli LG Electronics, büyüyen elektronik araç tedarik zincirini hedefliyor. Temmuz ayı sonunda LG, telefon işinden tamamen ayrılacak ve odağını ev ürünleri işine kaydıracak.

Aynı ay içinde LG, EV sürücü sistemi segmentini kapatacak. Dünyanın önde gelen otomobil parçası tedarikçilerinden biri olan Kanadalı Magna International, yeni bir ortak girişim oluşturmak için bu birimde yüzde 49 hisse satın alacak.

LG Magna e-Powertrain adlı ortak girişimin merkezi Incheon’da olacak. Şirket ayrıca, EV’ler için büyük pazarlar olan iki ülkedeki müşterileri güvence altına almayı amaçlayan Michigan, ABD ve Nanjing, Çin’de üsler kurmaya hazırlanıyor.

Kanada merkezli Magna’nın müşterileri arasında General Motors, BMW ve Ford Motor gibi büyük otomobil üreticileri yer alıyor. Magna ile olan ortaklık sayesinde LG, küresel otomotiv liderlerine tedarik sağlamak için daha büyük bir potansiyele sahip olacak.

LG, 2015 yılında faaliyet karı bildirmişti, ancak bundan sonraki her yıl şirket zarar etmeye başladı. Geçen yıl, ev aletleri gelirin yüzde 41’ini oluştururken, TV’ler yüzde 24’ünü oluşturdu. Araç bileşenleri, gelirin sadece yüzde 11’i olan 5,1 milyar dolar getirdi.

LG, araç bileşenleri bölümünün 2021’de altı yıl aradan sonra ilk kez kâr edeceğini tahmin ediyor. Şirket, satışlarını yıllık %15 oranında artırmayı hedefliyor. Bu, araç bileşenlerini 2024’te 10 milyar dolardan fazla yıllık satışla LG’nin en büyük segmentlerinden biri haline getirecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu