LG telefon sektöründen çekilmesine rağmen büyük kar etti

Akıllı telefon operasyonlarını kapatan LG Electronics, işletme karında çift haneli bir büyüme kaydettiğini açıkladı.

Xinhuanet raporuna göre, ilk faaliyet rakamları Nisan ve Haziran arasındaki dönemde 1.11 trilyon Won’a (kabaca 975 milyon doları) ulaştı. Bu, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 65,6’lık büyük bir artışa işaret ediyor. Bu artış özellikle, Güney Koreli teknoloji devinin son 12 yılda kaydettiği en yüksek ikinci çeyrek kar rakamlarıydı ve art arda ikinci çeyrekte 878.7 milyon doları aştı.

Ayrıca, şirketin geliri yıl içinde yüzde 48,4’e ve bu yılın ikinci çeyreğinde 15 milyar dolara ulaştı. Bu, şirketin tarihindeki en yüksek ikinci çeyrek okuması oldu. Marka henüz her bir iş biriminin net gelirini ve ayrıntılı kazançlarını açıklamamış olsa da raporun bu ay içinde gelmesi bekleniyor.

Tüketici elektroniği üreticisi, kazancındaki çift haneli artışın yaz sezonunda TV’lerine ve klimasına olan güçlü talep sayesinde olduğunu da sözlerine ekledi. 

LG, şirket için zarar eden bir birim olduğu için bu yılın başlarında akıllı telefon işini sonlandırmıştı. Bu kapatmadan sonra firma, özellikle ev aletleri sektörüne yöneldi. Şirket sektörde, özellikle de Asya kıtasında büyük başarı elde etmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu