Ortadoğu ve Afrika’daki faaliyetlerini sürdüren Medianova, içerik dağıtım ağı (CDN) platformu ile Hindistan pazarında da faaliyete geçmeye hazırlanıyor.
Medianova CEO’su Serkan Sevim, CDN pazarının dünya genelindeki büyüklüğünün 3 milyar doları aştığına dikkat çekerek, “Ortadoğu ve Afrika’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalara Hindistan’ı ekliyoruz. Büyük ölçekli küresel oyuncuların hakimiyetindeki bir pazarda, Türkiye’den bir dünya markası çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Geliştirdiği bulut ürünleri ve içerik dağıtım ağı (CDN) platformu ile Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika’da birçok şirkete hizmet sunan Medianova, teknoloji ihracatına Hindistan ile devam ediyor. Medianova, Hindistan’ın sekiz şehrinde kurulacak CDN platformunda global şirketlerle birlikte yer almaya hazırlanıyor.
Konu ile ilgili bilgi veren Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Hindistan 1 milyarı aşkın nüfusa ev sahipliği yapan bir bilişim ülkesi. Buna karşın internet tüketimi Türkiye’ye kıyasla daha düşük. Gelişmekte olan pazarlara yatırım yapan bir şirket olarak, doğru bir nokta olarak gördüğümüz ülkedeki yatırımlarımız gelecek yıl içinde hız kazanacak. Nijerya’daki yatırımımız dışında, Afrika’daki ölçeğimizi de genişletmeyi planlıyoruz. Tüm bunlara ek olarak, İran’daki faaliyetlerimiz de sürüyor. Yeni, farklı ve gelecek vadeden bir pazar arayışında olan oyun, e-ticaret ve reklam gibi dijital şirketleri de İran CDN platformumuza bekliyoruz” dedi.
Pazarın büyümesi sürüyor
Serkan Sevim, CDN pazarının küresel çaptaki büyümesinin sürdüğüne dikkat çekerek şu bilgileri verdi: “Frost & Sullivan raporlarına göre, 2015 itibariyle pazarın büyüklüğü 3,2 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda. Üstelik bu rakama dinamik site hızlandırma gibi katma değerli servisler dahil değil. Hedefimizde olan EMEA bölgesinin buradaki payı ise yüzde 10’u buluyor. Pazar, yüzde 70’in üzerinde paya sahip bulunan Kuzey Amerika’ya kıyasla küçük gibi görünse de, genişbant penetrasyonunun ve video özellikli tüketici cihazlarının sayısındaki artış gibi etkenlerle 2020’ye dek yüzde 100 oranında büyüyerek 620 milyon doların üzerine çıkması bekleniyor. Büyük ölçekli küresel oyuncuların hakim olduğu bir ortamda, Türkiye’den çıkan bir dünya markası olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.”