Meta, Within’i satın alıyor

Meta, FTC’nin sanal gerçeklik sporu şirketi Within satın almasını engelleme talebini reddetmelerinden memnun olduklarını bildirdi.

Elde edilen bilgilere göre Meta, sanal gerçeklik sporu şirketi olan Within’i satın alabiecek. Geçtiğimiz günlerde mahkeme FTC’nin anlaşmayı engelleme talebini reddetti, temyiz için zaman tanıtacak bir haftalık gecikme olduğu da bildirildi.

FTC, Meta’nın popüler uygulamalarından birisi olan Supernatural’ı yapan Within’i satın almasını durdurabilmek amacıyla dava açtı. Buna ek olarak ajans konuyla ilgili, “Meta satın alma işlemiyle birlikte son yıllarda kaynaklarının çoğunu VR pazarında genişletmeyi planlıyor. Ayrıca komisyon Meta’nın daha önceki birleşmelerine vurgu yapıyor ve Within ile birlikte iki firma arasındaki faydalı rekabet de ortadan kalkacak.” dedi.

Bu süreçte baştan sona kadar Meta, mücadelesini hiç bırakmadı ve sonunda ise mücadeleyi kazandı. Meta önemli finansal kaynaklara sahip olsa bile yine de özel yeteneklere, içerik oluşturmaya ya da buna benzer içeriklere sahip değildi. Bu bilgiler ise mahkeme tarafından verilen kararda yer alıyor. Görünüşe göre, Meta ve Within’in anlaşmasına müdahale edip etmeme konusunda bazı anlaşmazlıklarla karşılaşan FTC, davayı takip etmeyi de sürdürüyor. Tüm bunların yanı sıra Meta, FTC’nin Within satın almasını engelleme talebini reddetmelerinden memnun olduklarını bildiriyor.

Son zamanlarda VR ile ilgili haberleri çokça görüyoruz. Teknoloji ilerledikçe sanal gerçekliğe ilgi de artıyor. Buna bağlı olarak firmalar arası rekabetler de oluşuyor. Meta, bu süreçte vazgeçmeyerek sonunda istediği başarıyı elde etti. Within konusunda da en önemli özelliğin fitness VR uygulamaları pazarına odaklanma seçimi olduğunu söylemeliyiz. Aynı zamanda verilen karar da ısrarlı girişimlere rağmen, teknoloji endüstrisi konsolidasyonu sınırlaması açısından son derece önemli bir mücadele sayılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu