Microsoft DALL-E AI destekli tasarım uygulamasını duyurdu

Microsoft uygulamanın, sosyal medya gönderileri, logolar ve Powerpoint sunumlarında illüstrasyonlar tasarlamak için kullanılmasını umuyor.

Son zamanlarda görüntü hatta video üretebilen ağlar popüler hale geldi. Microsoft’un yeni uygulamasında da DALL-E ve Stable Difüzyon entegrasyonu bulunuyor. Böylelikle uygulama, yazılı metinden istenilen türde görseller üretilmesini mümkün kılıyor.

Yapay zeka ile görüntü oluşturmak kolaylaşıyor

Microsoft Designer ile kullanıcılar sosyal medya gönderileri, davetiyeler, dijital kartpostallar, grafikler ve daha fazlasını hızlı ve kolay bir şekilde oluşturabilecekler. Yazılım devi, Office paketine ve Bing arama motoruna AI tarafından oluşturulan bir sanat aracı ekleyerek AI sanat yaratmayı tamamen ana akıma entegre ediyor. Office koleksiyonuna eklenen yeni uygulama olan Microsoft Designer, DALL-E gibi yapay zeka metinden görüntüye sistemleriyle aynı şekilde çalışacak. Kullanıcılar, en az çabayla anında çeşitli tasarımlar oluşturmak için istedikleri her şeyin istemlerini yazıp tasarımlarını oluşturabilecekler.

Microsoft, yeni uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağını ise henüz açıklamadı. Şimdilerde test aşamasında olan uygulamayı denemek isteyenler sitedeki bekleme listesine kayıt olabilirler. Uygulama bir süre ücretsiz olacak, ardından Microsoft 365 aboneliğine dahil edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu