Microsoft Edge artık işlemci gücünü daha az kullanacak

Kaynak koruma özelliği şu anda beta testinde

Microsoft Edge’in son beta sürümü, bellek ve CPU’dan tasarruf etmesi için etkin olmayan sekmelerin uyku moduna geçmesine izin verecek.. Microsoft’a göre, bu özelliği kullanmak bellek kullanımını ortalama yüzde 32 ve çoğu durumda tarayıcının CPU kullanımını yaklaşık yüzde 37 oranında azaltacak. Kaynakları serbest bırakmanın tarayıcının performansını optimize etmeye yardımcı olduğunu savunan Microsoft, özelliği “iyi bir gece uykusu, ertesi gün odaklanmanıza ve üretken kalmanıza olanak tanıyor.” şeklinde tanımlıyor.

İlk olarak Eylül ayında Dev kanalında yayınlanan özellik, birkaç ay süren testlerin ardından Beta kanalına eklendi. Microsoft, yeni özelliğe dair Eylül ayında bir duyuru yapmıştı. Açıklamalara göre, Edge’in uyku sekmeleri özelliği kaynak kullanımını en aza indirmek için bir sekmenin komut dosyası zamanlayıcılarını duraklatan çekirdek bir Chromium teknolojisinden yararlanıyor. Sekmeler, iki saatlik hareketsizlikten sonra uyku moduna geçecek şekilde ayarlansa da tarayıcı ayarlarından süre değiştirilebiliyor. Geliştiriciler, daha net bir şekilde tanımlamak için uyku sekmelerinin görünümünü de değiştirdiler.

Beta sürümünde olan özelliğin, tarayıcının arka planda bir etkinlik gerçekleştiren (ses veya video oynatma gibi) sekmeleri algılaması ve uyumalarının engellenmesi bekleniyor. Microsoft, bazı sitelerin uykudan uyandıktan sonra eskisi gibi çalışmayabileceği konusunda da uyarıyor.

Şu anda Windows için Microsoft Edge’in son Beta 88’inde mevcut olan özelliğin, gelecek yılın başlarında kullanıma sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu