Microsoft Edge, ‘Workspaces’ testini başlattı

Workspaces ile belirli bir konuda bir grup sekme toplanabiliyor ve bunlar Edge içinde düzgün bir şekilde etiketlenmiş gruplara kaydedilebiliyor.

Microsoft Edge, tek bir bağlantı kullanarak tarayıcı sekmesi kümelerini kaydetmenizi sağlayan Workspaces özelliğinin sınırlı bir genel ön izlemesini kullanıcılara sunuyor. Bu uygulama ile tarayıcı sekmelerinizi kaydetmekle kalmayacaksınız aynı zamanda paylaşabileceksiniz.

Geçtiğimiz yıl Workspaces ile ilgili incemeler yapıldığında, testlerden başarıyla geçmişti. Ama şimdi ön izlemesinin sunulduğu bu uygulama, daha güncel ve geliştirilmiş sürümü. Workspaces ile belirli bir konuda bir grup sekme toplanabiliyor ve bunlar Edge içinde düzgün bir şekilde etiketlenmiş gruplara kaydedilebiliyor. Workspaces, bu kaydedilen sekmeleri daha sonra gerçek zamanlı sekme olarak ekleyebilen iş arkadaşlarınızla paylaşmanıza izin veriyor ve böylece sistemine başka bir işlevsellik daha eklemiş oluyor. Bu özellikleri ile kullanıcılar, çoğu işini daha rahat yapacak.

Bu bilgilere ek olarak Microsoft, Workspaces kullanımı sırasında parolalarınız, uzantılarınız ya da tanımlama bilgileriniz gibi özel ve hassas bilgileri başkalarıyla da paylaşmayacağını garanti ediyor. Bunun yanı sıra, diğer kullanıcıların sadece sizin erişiminiz olan web sitesi içeriğini görüntülemesine izin vermiyor ve Workspaces dışında baktığınız hiçbir şeyi onlara göstermiyor. Microsoft, testi başlattıktan sonra kullanıcıların ilgisi ve merakı da arttı. Eğer siz de yeni sürümü ve güncellemeyi merak ediyorsanız sitesinden inceleme yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Kullanıcı yorumlarına bakacak olursak, özelliği deneyenler, yeni bir Workpaces oluşturduğunda hemen yeni bir pencere açmasına çok şaşırdığını belirtiyor. Çünkü bunun anlamı, sekmeleriniz varsa ve öncesinde Workspaces açmayı unutursanız, bunu oluşturduktan sonra her şeyi tekrar yapıştırmanız gerekecek demek. Ama bu özellik de yine Microsoft tarafından çözülebilecek ve düzeltilebilecek bir durum olarak gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu