Microsoft Teams’e mekansal ses özelliği geliyor

Teams Mekansal Ses özelliği, kullanıcıların sesli konferanslarda hangi kişinin konuştuğunu daha kolay takip etmelerine yardımcı olacak.

Microsoft, Teams masaüstü uygulaması için Windows ve macOS platformlarında mekansal ses özelliğini kullanıma sunuyor. Apple’ın FaceTime’daki başarılı uygulamasından esinlenen Microsoft, mekansal ses sayesinde kullanıcıların seslerin ekran üzerinde daha geniş bir alana yayıldığı, her kişinin belirli bir konuma sahip olduğu gibi algılanmasını sağlıyor.

Mekansal ses özelliği konuşmacı takibini kolaylaştırıyor

Teams Mekansal Ses özelliği, kullanıcıların sesli konferanslarda hangi kişinin konuştuğunu daha kolay takip etmelerine ve aynı anda birden fazla konuşmacı konuştuğunda daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor. Ancak mekansal ses özelliği şu anda Bluetooth kulaklıklarda kullanılamıyor. LE Audio’nun entegre edilmesiyle birlikte kablosuz kulaklıkların da desteklenmesi bekleniyor.

LE Audio, henüz gelişiminin başında olmasına rağmen, birçok üretici tarafından desteklenmeye başlanmış durumda. Samsung, Sony, OnePlus, EarFun ve diğer markaların seçili kulakiçi kulaklıkları, mekansal ses özelliğine uyumlu hale getirildi. Windows 11’in Bluetooth LE desteğini kazanması da kablosuz uyumluluğun çok yakında geleceğini gösteriyor.

Ancak Microsoft’un kendi Bluetooth ürünleri olan Surface Earbuds ve Surface Headphones 2, LE Audio desteği almadığından henüz mekansal ses özelliğinden yararlanamıyor. Bu noktada, şirketin Apple’ın sahip olduğu ekosistem avantajını kullanamaması dikkat çekiyor. Kullanıcılar, uyumlu kulakiçi kulaklıklarla birlikte Teams’in mekansal ses özelliğinden tam anlamıyla faydalanabilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu