Microsoft, Visio kullanımına güncelleme getiriyor

Microsoft, kullanıcıların iki Visio aboneliğinden birini ya da mevcut bir Microsoft 365 aracılığıyla almak zorunda kalacağını açıkladı.

Microsoft yeni bir gelişmeyle karşımıza çıkıyor. Bu sefer kullanıcılarına yeni bir sürüm sunacak. Microsoft, Outlook for Mac uygulamasını ücretsiz hale getirerek Mac kullanıcılarını şaşırtıyor. Ayrıca kullanıcılar uygulamayı App Store’dan indirebilecek ve bir Microsoft 365 aboneliğine ya da lisansına ihtiyaç duymadan Outlook, iCloud gibi e-posta hesaplarında çalışmaya başlayacak. Bu kullanıcılar için büyük bir adım olarak görülüyor.

Microsoft, Visio Viewer uygulamasının 14 Ağustos’ta App Store’dan kaldırılacağını ve kullanıcıların iki Visio aboneliğinden birini ya da mevcut bir Microsoft 365 aracılığıyla almak zorunda kalacağını söylüyor. Uygulama, Apple Store’dan kaldırıldıktan sonra bile cihazlarında yüklü olanlar bunu bir süre daha kullanmaya devam edebilecekler.

Microsoft uzmanları ise şunları söylüyor: “14 Ağustos 2023’ten itibaren, iPhone ve iPad cihazlarındaki mevcut yüklemeler çalışmayı sürdürecek. Ama zamanla OneDrive gibi hizmetlerle entegrasyon bozulacak. Uygulama kaldırılmışsa ya da cihaz değiştirilmişse de kullanıcılar uygulamayı iOS cihazlarına yeniden yükleme seçeneğine sahip olmayacaklar.”

Bu durum aslında Microsoft’un uzun bir süre önce Visio Online olarak tanıtılan Web için Visio’nun yeteneklerini geliştirmesiyle karşımıza çıkıyor. Firma, özellikle Microsoft’un OneDrive dosya barındırma hizmetinde yer alan Visio çizimleri için kullanıcıların dosyaları görüntüleme biçimini değiştirdiğine dikkat çekiyor.

Buna ek olarak, Microsoft 365 İleti merkezindeki bildirimler aracılığıyla yöneticilere uyarı veriyor. İşletmenizde bir ya da daha fazla kişinin iOS için Visio Viewer uygulamasını kullandığı anlamına geldiğine dikkat çekiyor. Bu durumda da herhangi bir işlem yapılması gerekmiyor. Visio, kullanıcılara verileri, metinleri ve diğer işinize yarayan her çalışmayı görsel diyagramlara yerleştirmek için çok sayıda şablon ve kalıp sunuyor. Hangisine ihtiyacınız varsa seçip kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca kullanıcılar bir Microsoft 365 hesabında oturum açarak dosyayı sadece salt okunur görünümde görebilecekleri OneDrive’a yükleyerek Visio’yu lisanssız kullanabilecek. Son olarak şunu da söyleyelim: Visio Görüntüleyici, kullanıcıların Visio çizimlerini açmasına ve yazdırmasına izin veriyor ama oluşturmasına, kaydetmesine ya da düzenlemesine izin vermiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu