Microsoft’un yeni ‘varsayılan’ yazı tipiyle tanışın: Aptos

Microsoft Office, 15 yılın ardından varsayılan yazı tipini Aptos ile değiştirdi.

Microsoft, uzun yıllar boyunca varsayılan yazı tipi olarak kullanılan Calibri’yi yerine geçecek yeni yazı tipi Aptos’u tanıttı. Yazılım devi, birkaç yıl süren geri bildirimler ve çalışmalar sonucunda Aptos’u Office paketindeki Word, Outlook, PowerPoint ve Excel programlarının varsayılan yazı tipi olarak seçti.

Aptos, ünlü yazı tipi tasarımcısı Steve Matteson tarafından oluşturuldu. Aptos, keskin ve belirgin çizgi sonlarına sahip olmasının yanı sıra, tipik olarak bu tür yazı tiplerinde gördüğümüz sert kılavuz tabanlı tipografiyi yumuşatmak için bazı ince detaylar içeriyor. Bu yazı tipi, özellikle grotesk sans-serif yazı tipleri kategorisinde yer alan Helvetica ile Microsoft’un Arial yazı tipi arasında bir kontrast oluşturmayı hedefliyor.

Calibri, Microsoft Office’in 2007 sürümünden bu yana varsayılan yazı tipi olarak kullanılıyordu ve o zamandan beri geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih ediliyordu. Ancak, Microsoft şimdi Calibri’nin yerini Aptos yazı tipiyle değiştirmeye karar verdi.

Aptos, yalnızca varsayılan seçilmeyen diğer dört yazı tipi (Grandview, Seaford, Skeena ve Tenorite) ile birlikte Office paketinde mevcut olacak ve kullanıcılar tercihlerine göre bu yazı tiplerini kullanabilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu