Mobil uygulamalarda TikTok ve Facebook zirvede

2021 yılın ilk çeyreğinde mobil uygulamaların enleri listesine Facebook ve diğer uygulamaları ile TikTok oldu.

2021 yılın ilk çeyreğinde mobil uygulama enler listesinde damga vuranlar TikTok ve Facebook oldu. Facebook’un bünyesinde bulunan Instagram ve WhatsApp’ta birçok kategoride ilk 5 de yer aldı.

TikTok’un ne kadar başarılı bir işe imza attığını şu birkaç örnekle ilerletebiliriz. 5 yaşındaki uygulama, 1 milyar 300 milyon nüfusa sahip ve büyük bir pazar olan Hindistan’da yasak. ABD’de kullanımına sıcak bakılmıyor ki hatırlanacağı üzere Donald Trump uygulamanın yasaklanacağını açıklamış ABD teknoloji devlerine uygulamayı satın almaları konusunda baskı yapmıştı.

Tik Tok

Tüm bu gelişmelere rağmen TikTok 2021 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen uygulama olmayı başardı. 1 milyarın üstünde kullanıcısının olduğunu da belirtelim. En çok para harcanan uygulamalar arasında ise Youtubu’ın arkasında ikinci sırada yer alıyor. Youtube’da özellikle Katıl, premium, müzik gibi uygulamalar ile bu unvanı almış durumda. En çok para harcanan diğer uygulamalar sırayla arkadaşlık uygulaması Tinder takip ediyor. 4 ve 5. sıralarda ise sırayla Disney+ ve Tencent video yer alıyor.

En çok indirilenler listesine geri dönecek olursak TikTok’un arkasında Facebook App yer alıyor. Ayrıca Facebook’un diğer uygulamaları Instagram 3., WhatsApp ise 5. sırada kendine yer buldu. En çok indirilen 4. uygulama ise son zamanların popüler mesajlaşma uygulaması Telegram oldu.

Aylık aktif kullanıcı sıralaması ise Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram ilk 4 sıraya yerleşmiş durumda. 5. sırada ise alışveriş uygulaması olan Amazon yer alıyor.

Apple WWDC21 etkinlik detayları belli oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu