Movano, Evie akıllı yüzüğüyle Oura’ya rakip oluyor

Şirket, yüzüğün diğer giyilebilir cihazlara rakip gibi görünse de kadınlar için benzersiz bir şekilde tasarlandığını söylüyor.

Sağlık şirketi Movano, sağlık, fitness ve döngü takibi için tasarlanan ilk akıllı yüzüğü Evie’yi tanıttı. Oura’nın en yeni akıllı yüzüğüne ve diğer sağlık takip giyilebilir cihazlarına rakip gibi görünse de şirket “kadınlar için benzersiz bir şekilde tasarlandığını” iddia ediyor.

Kullanıcılar, sağlık uzmanlarından tavsiye alabilecek

Evie akıllı yüzük, isimsiz ve benzer bir tasarımla CES 2022’de piyasada göründü ancak Movano o zamandan beri fiyat ve diğer faktörler konusunda fikrini değiştirdi. Geçen yıl söylediği gibi bir abonelik modeli kullanmak yerine, yüzüğü 2023’te bir kereliğe mahsus 300 doların altında bir fiyatla satacak. Yüzük, Oura’nın yüzüğünde ve diğer giyilebilir cihazlarda görülen birçok sağlık ölçümünü sunuyor. Kalp atış hızı, kan-oksijen, cilt sıcaklığı değişkenliği, adımlar, kalori, uyku, adet ve yumurtlama takibi ve daha fazlasını ölçebiliyor. Kullanıcılar, uygulama içinde sağlık uzmanlarından tavsiye alabilecek ve şirket, tıbbi cihaz üretim standartlarını karşılayacağına söz veriyor.

Movano CEO’su John Mastrototaro konuyla ilgili şunları söylüyor: “Tıbbi bir cihaz olarak Evie, piyasadaki diğer giyilebilir cihazların mevcut durumunun ötesine geçecek. Tıbbi sınıf biyometrik verileri ve içgörüleri rahat, çağdaş giyilebilir cihazda bir araya getiriyoruz.” Bunlara ek olarak Evie adımları, yakılan kalorileri ve belirli aktiviteleri ölçebiliyor ve ayrıca bir kondisyon takipçisi olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca, Movano açıklamasında birincil amacının genel sağlığın bir resmini vermek, biyometrik verileri eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürmek olduğunun altını çiziyor.

Şirket ayrıca verileri buluta ya da sağlık sağlayıcılarına aktarırken güvenlik ve gizlilik de vaat ediyor. Şu anda, çıkış tarihini belirleyecek olan çok önemli FDA onayı arıyor. Ancak bu çok uzun sürerse, ilk başta bir sağlıklı yaşam cihazı olarak pazara gelebilir. Evie akıllı yüzüğü başlangıçta sadece ABD’de piyasaya sürülecek, ancak daha sonra diğer pazarlara da gönderilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu